Σε 100 μέρες τα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο

Σε 100 μέρες, μετά τα τέλη Οκτωβρίου 2020, δηλαδή μετά από τρίμηνη σιωπηρή παράταση, που θα είναι και η τελευταία, προσδιόρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ότι θα ισχύσουν τα νέα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές.

«Ορίζουμε ότι το πρόστιμο που θα πληρώνει κάποιος για εκπρόθεσμη δήλωση ακινήτου στο Κτηματολόγιο θα εξαρτάται πλέον όχι μόνο από την αξία του ακινήτου αλλά και από τον χρόνο της καθυστέρησης. Το ύψος του εν λόγω προστίμου θα κυμαίνεται από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία του ακινήτου, και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τη χρονική καθυστέρηση της δήλωσης. Είναι ένα μέτρο για να ολοκληρωθεί επιτέλους η κτηματογράφηση στην Ελλάδα», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, κατά την παρουσίαση του νέου πολεοδομικού και χωροταξικού νομοσχεδίου, που τίθεται σε διαβούλευση.

«Θα είναι το ίδιο μοντέλο, όπως για τα αυθαίρετα, που μετά την πάροδο των προθεσμιών για τις δηλώσεις υπαγωγής σε τακτοποίηση ισχύουν αυξημένα κλιμακωτά πρόστιμα», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προστίμων εξήγησε ότι η υπουργική απόφαση ενεργοποίησης των προστίμων θα εκδοθεί σε τρεις μήνες, αφού προηγουμένως ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο νομοσχέδιο, που καθιερώνει τα πρόστιμα για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ