Λίβανος: Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Λίβανος: Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη Βηρυτό ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα, ομάδες διαδηλωτών έχουν εισβάλει στα κτίρια του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Προσφυγικών Υποθέσεων όπως μεταδίδει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει το sputnik.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση του Λιβάνου, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν κοντά στο κοινοβούλιο καθώς πλήθη διαδηλωτών προσπάθησαν να εισέλθουν σε αυτό.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσει το πλήθος που έριχνε πέτρες σε μονάδες του στρατού κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου. Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τον θυμό τους για τη διαφθορά που πιστεύουν ότι προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με το sputnik oι διαδηλωτές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να παραιτηθεί εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο Λίβανος από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών για να ξεκινήσει η εφαρμογή των απαραίτητων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: sputniknews.gr


Σχολιάστε εδώ