Φθινόπωρο – φωτιά βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Φθινόπωρο – φωτιά βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

-Λουκέτα, ανεργία, πλειστηριασμοί και «κούρεμα» των αναδρομικών θα βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους

Κοινωνική έκρηξη το φθινόπωρο βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτέλεσμα των κακών (λανθασμένων) επιλογών της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς παρενέργειες που προκαλεί η πανδημία.

Εκτιμούν ότι η οικονομία –κό­ντρα στις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης– θα συνεχίζει να διαγράφει αρνητική τροχιά, η ύφεση θα βαθαίνει διαρκώς, η ανεργία θα εξακολουθήσει την ανοδική της πορεία.

Συνακόλουθα, τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες (δάνεια, χρέη κ.ά.) θα οξύνονται και θα μεγεθύνονται, οδηγώντας τους όλο και πιο κοντά στα όρια της επιβίωσης. Υπό αυτό το πρίσμα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αγανακτισμένοι οι πολίτες θα… βγουν στους δρόμους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Ποια είναι τα στοιχεία που οδηγούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις συγκεκριμένες εκτιμήσεις;

Πρώτον, λόγω της πανδημίας χιλιάδες επιχειρήσεις στη χώρα θα υπολειτουργούν ή θα βάλουν λουκέτο. Που σημαίνει εκ περιτροπής εργασία, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μειωμένες αποδοχές για τους εργαζόμενους ή, ακόμη χειρότερα, απολύσεις.

Οι χαμηλές επιδόσεις του τουρισμού, με σημαντικό μειωμένο τον αριθμό καταλυμάτων, χώρων εστίασης κ.ά., θα ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη της ανεργίας, στέλνοντας χιλιάδες Έλληνες στα γραφεία του πλησιέστερου ΟΑΕΔ.

Δεύτερον, από την 1η Σεπτεμβρίου αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δανειολήπτες με εγγύηση την πρώτη κατοικία. Που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ανά την επικράτεια θα κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Παράγο­ντες της Κουμουνδούρου προειδοποιούν ότι αν η κυβέρνηση δεν μεριμνήσει προκειμένου να αποτρέψει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, «οικογένειες θα ξεσπιτωθούν» και ο Κυρ. Μητσοτάκης «θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου»!

Τρίτον, μέσα στο φθινόπωρο η κυβέρνηση θα αρχίσει να δίνει πετσοκομμένα τα αναδρομικά στις συντάξεις, οπότε όσοι τα πάρουν θα είναι αγανακτισμένοι με τις περικοπές, ενώ όσοι εξαιρεθούν θα είναι έξω φρενών με την κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης.

Τέταρτον, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη πανδημία θα φέρει στο φως τις αδυναμίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων (σχολεία, μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία κ.ά.) «Θα είναι τόσο τραγική κατάσταση που δεν θα μπορούν να την κρύψουν, όσο κι αν προσπαθήσουν τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης», λένε χαρακτηριστικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, αμέσως μετά τις θερινές διακοπές ο Αλ. Τσίπρας θα ρίξει το βάρος της αντιπολιτευτικής δράσης του στην οικονομία και τα προβλήματα της καθημερινότητας (υγεία, ανεργία κ.ά.), καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα αλλά και προχειρότητα στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι από το φθινόπωρο και μετά θα αρχίσει να φαίνεται η φθορά της κυβέρνησης. Κάτι που –όπως σημειώνουν– μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει το κόμμα για να αποκαταστήσει τους δεσμούς του με την κοινωνία και να ανακάμψει πολιτικά (και στις δημοσκοπήσεις).

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ