Αυτοί ανοίγουν την πόρτα στην Τουρκία να ψαρεύει στο Αιγαίο

Αυτοί ανοίγουν την πόρτα στην Τουρκία να ψαρεύει στο Αιγαίο

Τώρα το πήραν χαμπάρι;

Η Τουρκία είναι προφανές ότι θα στέλνει με κάθε τρόπο μηνύματα στην Ελλάδα. Και όταν χαιρετίζει την ελληνοϊταλική συμφωνία για την ΑΟΖ σημαίνει όχι μόνο ότι θεωρεί δεδομένη την αποδοχή –εκ μέρους της Ελλάδας– γενικώς της μειωμένης επήρειας των νησιών, κάτι που δεν ισχύει φυσικά, αλλά και τα δικαιώματα των ιταλικών αλιευτικών σκαφών για αλιεία εντός του Αιγαίου.

Κάποιοι στην Αθήνα, ενώ και επί θητείας τους σε υπεύθυνες θέσεις υπήρχε το ίδιο πρόβλημα με τα τουρκικά και ιταλικά αλιευτικά σκάφη στο Αιγαίο, σήμερα σηκώνουν το λάβαρο και διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς. Οφείλουμε να τους εξηγήσουμε ότι, δυστυχώς, οι Τούρκοι αλιεύουν νόμιμα στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και, δυστυχώς, εφόσον μάλιστα δεν έχει υπάρξει οριοθέτηση της ΑΟΖ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από τις ελληνικές αρχές για τη συστηματική παραβίαση των ευρωπαϊκών ορίων και κανόνων για την αλιεία στα διεθνή ύδατα.

Όσον αφορά εκείνους που σήμερα εξεγείρονται και κάνουν σχόλια στο Facebook και στο Twitter, ας κοιτάξουν τα στοιχεία για τα τουρκικά σκάφη που ψάρευαν, όπως και τώρα, ανενόχλητα στο Αιγαίο στη διάρκεια της δικής τους θητείας σε υπουργικές θέσεις…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ