Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει την τύχη του Παπαγγελόπουλου

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει την τύχη του Παπαγγελόπουλου

Στα χέρια των ανώτατων δικαστών βρίσκεται πλέον η τύχη του Δ. Παπαγγελόπουλου. Η Ολομέλεια της Βουλής επέλεξε –διά κληρώσεως– τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για οκτώ αδικήματα.

Μέλη του είναι τρεις Αρεοπαγίτες, οι Όλγα Σχετάκη – Μπονάτσου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και Πηνελόπη Παρτσαλίδου – Κομνηνού, και τρεις δικαστές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι Δημήτριος Καλτσούνης (αντιπρόεδρος του ΣτΕ) και Βασίλειος Ανδρουλάκης (σύμβουλος). Καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου θα ασκεί (από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) η Βασιλική Θεοδώρου (αναπληρωτής ο Βασίλης Πλιώτας).

Το επόμενο διάστημα, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου θα μελετήσουν το –πολλών σελίδων– υλικό που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Το σχετικό πόρισμα, καθώς επίσης και όσες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί κατά προσώπων που ενδεχομένως είχαν συμμετοχή στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος θα περάσουν στα χέρια ενός εκ των πέ­ντε μελών που το Συμβούλιο θα επιλέξει για τον ρόλο του ανακριτή. Μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης η δικογραφία στο σύνολό της θα σταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει είτε να την επιστρέψει στον ανακριτή για να συμπληρωθούν ορισμένα κενά είτε να προχωρήσει στην υποβολή πρότασης προς το Δικαστικό Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση (βούλευμα) που θα εκδώσει το Δικαστικό Συμβούλιο είναι τελεσίδικη, δεν ανατρέπεται και δεν προσβάλλεται από κανένα ένδικο μέσο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ