Πρωταθλητές Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη σημασία που έχει η θρησκεία στη ζωή μας – Αυτό «ενοχλεί»!

Πρωταθλητές Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη σημασία που έχει η θρησκεία στη ζωή μας – Αυτό «ενοχλεί»!

Πρωταθλητές Ευρώπης στην ευσέβεια αναδεικνύονται οι Έλληνες. Συγκεκριμένα, καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πεποίθηση ότι η πίστη στον Θεό ταυτίζεται με την ηθική και πρώτοι στον δυτικό κόσμο, πάνω ακόμα και από τις θεοσεβούμενες ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τη σημασία που έχει η θρησκεία στη ζωή μας.

Ταυτόχρονα, τη δεύτερη θέση στον δυτικό κόσμο ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίες καταλαμβάνει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη σημασία που έχουν ο Θεός και η προσευχή στη ζωή των πολιτών. Οι παραπάνω «πρωτιές» αποτυπώθηκαν σε παγκόσμια έρευνα που διενήργησε το αμερικανικό Pew Research Center σε 34 χώρες από τις 13 Μαΐου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019 με τη συμμετοχή 38.426 πολιτών.

Η επεξεργασία των στοιχείων και οι ειδικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία καθυστέρησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η οποία έγινε τελικά την περασμένη Δευτέρα (27/07/2020).

Όταν ρωτήθηκαν για την προσευχή, το 73% των Ελλήνων απάντησε ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Όταν ρωτήθηκαν για τον Θεό, το ποσοστό όσων απάντησαν το ίδιο σκαρφάλωσε στο 82%.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Myriam Zilles from Pixabay


Σχολιάστε εδώ