Ποια είναι τα νέα πρόσωπα – Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα – Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Τρία νέα πρόσωπα μπαίνουν στην κυβέρνηση. Πρόκειται για τον καθηγητή – οικονομολόγο Πάνο Τσακλόγλου και τους βουλευτές Ζωή Ράπτη και Νίκο Ταγαρά.

Ένας πολιτικός μηχανικός, ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και μία δικηγόρος είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης τα οποία αναλαμβάνουν τις θέσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Υγείας, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές είναι: Ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, νυν Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα στη Βιομηχανία και το Εμπόριο, αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ενώ ανακοινώθηκαν και τρεις νέοι υφυπουργοί.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Την τοποθέτηση της κυρίας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι.

Τα βιογραφικά των νέων υφυπουργών έχουν ως εξής:

(Πηγή ethnos.gr)


Σχολιάστε εδώ