Μόνο 6 λιμάνια για την κρουαζιέρα! – Δεν θα κυκλοφορούν στην πόλη…

Μόνο 6 λιμάνια για την κρουαζιέρα! – Δεν θα κυκλοφορούν στην πόλη…

Τελικά, μόνο έξι λιμάνια άνοιξαν στην κρουαζιέρα με απόφαση της κυβέρνησης και από χθες μπορούν να τα προ­σεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Είναι τα λιμάνια του Πειραιά, της Ρόδου, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Κέρκυρας και του Κατάκολου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων θα πρέπει να έχουν όλοι αρνητικό τεστ για κορονοϊό που να έχει γίνει τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την επιβίβαση, ενώ θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα λιμάνια.

Δεν θα κυκλοφορούν στην πόλη…

Σύμφωνα με καλές πηγές, οι τουρίστες των κρουαζιερό­πλοιων θα πηγαίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως θα προβλέπει το πρόγραμμα, και μετά θα επιστρέφουν στο κρουαζιερόπλοιο. Δεν θα μπορούν, δηλαδή, να κάνουν βόλτα στις πόλεις, να μπαίνουν στα μαγαζιά, να ψωνίζουν ή να κάθονται σε ταβέρνες για φαγητό, προφανώς για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Οι χαμένοι θα είναι τα τοπικά καταστήματα, κυρίως εκείνα που πουλάνε παραδοσιακά είδη.

Βουτιά 61% σε τουρισμό και εστίαση!

Ήδη το… καμπανάκι έχει χτυπήσει! Κατά 61,4% μειώθηκε ο τζίρος στον τουρισμό και στην εστίαση, κατά 71,3% στους κλάδους διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, κατά 38,9% στον χώρο των τεχνών, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, κατά 27,6% στον τομέα των διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων και κατά 22,7% στον κλάδο της μεταφοράς – απο­θήκευσης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ