Ευτυχώς που υπάρχουν οι «περίεργοι», οι «λίγοι» και οι «ανόητοι» και στέκεται όρθια η χώρα μας…

Ευτυχώς που υπάρχουν οι «περίεργοι», οι «λίγοι» και οι «ανόητοι» και στέκεται όρθια η χώρα μας…

Ένα δεύτερο πλοίο δώρισε πρόσφατα η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Πρόκειται για το «Ηρακλής», πλοίο γενικής υποστήριξης, το οποίο είναι νεότερο και ισχυρότερο από το «Άτλας Ι», που δώρισε ο εφοπλιστής το 2019, με στόχο την ενίσχυση του ΠΝ σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας επιδεικνύει εγρήγορση για τη φύλαξη των θαλάσσιων και των χερσαίων συνόρων της.

«Ο εξοπλισμός του ΠΝ τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί σε επικίνδυνο βαθμό και πρέπει επειγόντως να εκσυγχρονιστεί, προκειμένου να δοθούν περισσότερες δυνατότητες στο ΠΝ να κάνει τη δουλειά του με καλύτερο τρόπο», τόνισε ο Πάνος Λασκαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα κριθούμε ως χώρα από επιτυχίες στην οικονομία στο μέτωπο του κορονοϊού, αλλά εάν καταφέρουμε να προ­ασπίσουμε τα εθνικά δίκαια».

Η σχεδίαση και των δύο πλοίων έχει γίνει με γνώμονα την επιχειρησιακή ευελιξία, που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφέρουν βαρέα άρματα και οχήματα μάχης και υπο­στήριξης, γερανούς, βαριές κατασκευές και εμπορευματοκιβώτια με διαμόρφωση ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.

Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης (πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη) είναι από εκείνους «τους περίεργους, τους ανόητους, τους λίγους, που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία προηγούμενο που κράτος να καλεί άλλο κράτος να παζαρέψει τα εθνικά του δικαιώματα, ενώ δεν απειλείται», επισημαίνει σε άρθρο του με τίτλο «Αυταπόδεικτες αλήθειες». Αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Ο κ. Π. Λασκαρίδης τους τα… ψάλλει έξω από τα δόντια:

Τα χάλια μας…

«Το κυριότερο, όμως, που λένε αυτοί οι λίγοι είναι ότι αντί η Ελλάδα να σπαταλήσει σε 15 χρόνια 550 δισ. ευρώ στον βρόντο, αν είχε ξοδέψει έστω και το 5% αυτού του ποσού θα είχε σήμερα ένοπλες δυνάμεις κατά πολύ ισχυρότερες οποιουδήποτε άλλου κράτους στην περιοχή.

Αυτοί οι ανόητοι, επίσης, πιστεύουν ότι αν η πατρίδα μας είχε επιπλέον 100 αε­ροπλάνα πρώτης γραμμής και 15 πολεμικά πλοία νέας ηλικίας, η Τουρκία δεν θα τολμούσε να κουνηθεί. Θα μπορούσαμε εύκολα να χρηματοδοτή- σουμε τέτοιους επιπλέον εξο­πλισμούς εάν γλιτώναμε τα μεροκάματα κυρίως όλων εκείνων των αναλυτών καθηγητών, μελετητών, παρουσια- στών, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται να ανησυχούν και να αναλύουν τις εξελίξεις. Αν δε κλείναμε και καμιά εκατοστή άχρηστα στρατόπεδα, θα μπορούσαμε να αγοράζουμε πλοία και αε­ροπλάνα σωρηδόν.

Ελπίζω να μη γίνουν πιστευτές οι παραπλανητικές και πολεμοχαρείς κραυγές αυτών των ολίγων και, αντ’ αυτού, να συνεχίσουμε εμείς οι πολλοί να ζούμε τη ζωή μας ήσυχοι, γιατί ‘‘δεν θα τολμήσουν οι Τούρκοι’’ και γιατί ‘‘αν τολμήσουν, θα σπάσουν τα μούτρα τους’’. Με όλη αυτήν την κατάσταση, καλύτερα είναι να γελάμε αντί να κλαίμε για τα χάλια μας».

Για την πολύτιμη προσφορά του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη στο ΠΝ και στην πατρίδα τού απονεμήθηκε η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής καθώς και ο βαθμός του υποναυάρχου επί τιμή.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Από την επίσημη ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου «Ηρακλής», που δώρισε η οικογένεια του Πάνου Λασκαρίδη. Ο δωρητής διακρίνεται, δεξιά στη φωτογραφία, μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου.


Σχολιάστε εδώ