Ελληνική πατέντα: Ο ρόλος του συμβούλου του πρωθυπουργού δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις…

Ελληνική πατέντα: Ο ρόλος του συμβούλου του πρωθυπουργού δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις…

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στις χώρες που το έχουν θεσμοθετήσει είναι συνήθως ένα όργανο υπό την εκλεγμένη ηγεσία της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των πολιτικά προϊσταμένων της Άμυνας, της Εξωτερικής Πολιτικής, της Εσωτερικής Ασφάλειας, των Μυστικών Υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων, και μια ομάδα επιφανών ακαδημαϊκών, αποστράτων και άλλων ειδικών, που διαμορφώνουν το πλαίσιο της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας. Με στόχο την αντιμετώπιση τακτικών και ασύμμετρων απειλών αλλά και τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών και πρωτοβουλιών που προωθούν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας.

Στην Ελλάδα, παρά τις πολλές συζητήσεις που έχουν γίνει και στο παρελθόν, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μια ελληνικού τύπου πατέντα. Έχει διορίσει σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας τον ναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο (με αναπληρωτή του τον Αθανάσιο Ντόκο), χωρίς να υπάρχει Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
Δεν ξέρουμε ποια είναι η πρακτική αξία μιας τέτοιας ιδιορρυθμίας, αλλά πάντως και ο κ. Διακόπουλος και ο κ. Ντόκος συχνά έχουν προκαλέσει αντιδράσεις με αφορμή δηλώσεις τους.

Και, δυστυχώς, τουλάχιστον ο κ. Διακόπουλος θα έπρεπε να είναι φειδωλός στις δημόσιες συνεντεύξεις του και να μην πέφτει στην παγίδα που έχουν πέσει πολλοί άλλοι συνάδελφοί του απόστρατοι, που πλέον δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς δημοσιότητα και προβολή. Ο ρόλος του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: parapolitika.gr


Σχολιάστε εδώ