Ούτε λέξη από το Βατικανό  για την άλωση της Αγίας Σοφίας από τον τούρκο Πρόεδρο!

Ούτε λέξη από το Βατικανό για την άλωση της Αγίας Σοφίας από τον τούρκο Πρόεδρο!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι από τα ηγετικά στελέχη της Εκκλησίας μας που δεν… μασάνε τα λόγια τους. Και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια της ιεροσύνης του.

Όπως το αποδεικνύει και τώρα με την εισβολή του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τζαμί… κρύβοντας όλα εκείνα που αιώνες τώρα πιστοποιούν όχι μόνο την εκκλησιαστική αλλά και την πολιτιστική ταυτότητα ενός μνημείου που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο, χωρίς να διχάζει ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θέτει το παρακάτω ευθύβολο ερώτημα: «Ερωτώνται δε οι διάφοροι υποστηρικταί του αθλίου Οικουμενισμού να μας ενημερώσουν, πέραν μερικών συλλυπητηρίων, αν άκουσαν κάποια ενέργεια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), του κράτους του Βατικανού, του Πριμάτου της Αγγλικανικής Κοινωνίας, των Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών και άλλων Επισκόπων της Ευρώπης και όλων αυτών στους οποίους έχει επενδύσει επί 100 χρόνια (1920) η μαρτυρική μας Εκκλησία για την δήθεν ενότητα του Χριστιανικού κόσμου».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ