Καλημέρα από το Ναύπλιο!

Καλημέρα από το Ναύπλιο!

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Παραλίες: Το καλοκαίρι θα κολυμπήσετε στην παραλία της Αρβανιτιάς, της Καραθώνας, στην παραλία της Νέας Κίου, στους Μύλους και το Κιβέρι. Επίσης, οργανωμένη μεγάλη παραλία υπάρχει στο Τολό, 15 περίπου λεπτά από την πόλη.

Κοντινές εξορμήσεις:

 Στην Τίρυνθα (7 χλμ. Β), όπου αξίζει να επισκεφτείτε έναν από τους πλέον φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους, αυτόν της αρχαίας Τύρινθας. Τα πρώτα κτίσματα ανάγονται στους Νεολιθικούς Χρόνους. Τα κυκλώπεια τείχη που κτίστηκαν το 14ο και 13ο αι. π.Χ. αγκαλιάζουν την άνω, τη μέση και την κάτω ακρόπολη. Γύρω από την ακρόπολη εκτείνεται η πόλη. Κοντά (1 χλμ. ΒΔ) βρίσκεται θολωτός μυκηναϊκός τάφος.

 Στη Νέα Κίο (7 χλμ. Δ). Παραθαλάσσια πόλη, με μεγάλη τουριστική κίνηση, χτισμένη στην άκρη του όρμου του Ναυπλίου. Αξίζει να δείτε το Πνευματικό-Συνεδριακό Κέντρο (στην κεντρική πλατεία) και το Λασκαρίδειο Λαογραφικό Mουσείο. Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γίνονται τις απόκριες, το καλοκαίρι («Μικρασιατικά» και «Κιανά») και το Σεπτέμβριο («Γιορτή της Παπαλίνας»).

 Στους Μύλους (12 χλμ. ΝΔ) με τα ερείπια της αρχαίας Λέρνας, γνωστής από τη μάχη του Ηρακλή με τη Λερναία Ύδρα.

Διαμονή: Οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα «βαλάντια». Εδώ θα βρείτε: πολυτελή ξενοδοχεία – τα περισσότερα στην Ακροναυπλία με φανταστική θέα στο Μπούρτζι–, υπέροχα αρχοντικά, παραδοσιακοί ξενώνες και προσεγμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια εναρμονισμένα με το ύφος και το χαρακτήρα της όμορφης πόλης.

Με πληροφορίες από το visitgreece.gr


Σχολιάστε εδώ