Σχέδιο εξόντωσης ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα βλέπουν στην Κουμουνδούρου

Σχέδιο εξόντωσης ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα βλέπουν στην Κουμουνδούρου

-Από κυβέρνηση και Μέσα Ενημέρωσης

Σχέδιο πολιτικής απαξίωσης και εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα βλέπουν στην Κουμουνδούρου πίσω από το τσουνάμι σκανδαλολογίας, που –κατά την εκτίμησή τους– μεθοδεύεται με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή της κυβέρνησης.

Επισημαίνουν δε ότι στην προσπάθεια αυτή έχει «επιστρατευτεί» μεγάλη μερίδα Μέσων Ενημέρωσης, που… συμπτωματικά εισέπραξε τεράστια ποσά από την καμπάνια για την πανδημία. «Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες για τη χώρα», υπογραμμίζουν κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος. Θέση με την οποία συμφωνεί κι ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος στρέφει τα πυρά του κατευθείαν στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη. «Επενδύει στη σκανδαλολογία προκειμένου να καλύψει ανεπάρκειες στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων αλλά και την οικονομία», υπογραμμίζει.

Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κουμουνδούρου ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τα στελέχη του ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης και των φιλικών προς αυτήν ΜΜΕ δεν θα σταματήσει εδώ, θα έχει και συνέχεια. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε», σημείωσε. Μιλώντας δε στη Βουλή για την Προανακριτική κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά συμφέροντα (σ.σ.: ελληνοτουρκικά) διώκει τους πολιτικούς αντιπάλους της και διχάζει έτσι τον ελληνικό λαό.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πλήξει το ισχυρό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το ηθικό πλεονέκτημα, και με τη σκανδαλολογία να πείσει τους πολίτες ότι «είμαστε όλοι ίδιοι». Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, ο γραμματέας Π. Σκουρλέτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πρόσφατη επιστράτευση της λασπολογίας επιδιώκει μια ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις χειρότερες εκδοχές της δικής τους κρατικοδίαιτης διαπλοκής».

Όπως έπραξε προ ημερών με τον Ν. Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στην Όλγα Γεροβασίλη ως προς τις αποκαλύψεις (καταγγελίες) που την εμπλέκουν σε σενάρια συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Έκανε λόγο για… τυμβωρύχους που «θέλουν να (τη) σπιλώσουν χωρίς κανένα στοιχείο».

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι από την εικόνα που δημιουργήθηκε και τις διαστάσεις που δόθηκαν στην υπόθεση από τα ΜΜΕ –και αξιοποίησε η κυβέρνηση– η ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμελητέα.

Πέρα από αυτό υπάρχει και το εσωτερικό μέτωπο. Ενώ προς υπεράσπιση του Ν. Παππά είχαν σπεύσει ορισμένα –όχι πολλά είναι αλήθεια– στελέχη, το ίδιο δεν συνέβη στην περίπτωση της κ. Γεροβασίλη. Κι αυτό ίσως κάτι δείχνει ως προς το κλίμα που επικρατεί στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί οι κορυφαίοι να έχουν σωπάσει ή να μην ασχολούνται με τα ζητήματα αιχμής (Novartis, τηλεοπτικές άδειες, Μάτι κ.ά.), αλλά σίγουρα δεν είναι… ενθουσιασμένοι με όσα συμβαίνουν ή έρχονται στο φως τον τελευταίο –κυρίως– μήνα. Και τα οποία μόνο καλό δεν κάνουν στο κόμμα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ