Ο κορονοϊός έπληξε  και τις… γόνδολες!

Ο κορονοϊός έπληξε και τις… γόνδολες!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την οικονομία σε εκατοντάδες τουριστικά θέρετρα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Βενετία. Η πόλη προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της, βάζοντας, ωστόσο, νέους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να μπαίνουν και να κάνουν βόλτα με τις γόνδολες.

Με βάση τους νέους κανονισμούς μειώνεται ο αριθμός των ατόμων στις γόνδολες από έξι σε πέντε επιβάτες. Αιτία για την αλλαγή είναι η αύξηση του βάρους των τουριστών. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν οι άνθρωποι που οδηγούν τις γόνδολες.

«Τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια οι τουρίστες ζυγίζουν περισσότερο και για τον λόγο αυτό περιορίζουμε τον αριθμό εκείνων που θα εισέρχονται σε αυτές», σημείωσε ο Αντρέα Μπάλμπι, πρόεδρος της Ένωσης Γονδολιέρηδων της Βενετίας, μιλώντας στο CNN.

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα στις γόνδολες, που ονομάζονται «da parada» και λειτουργούν σαν ταξί, έχει επίσης μειωθεί από 14 σε 12.

Ο Μπάλμπι εξήγησε πως αυτή η κίνηση δεν είναι τυχαία, καθώς σε περίπτωση που τα φορτία είναι βαρύτερα, θα μπαίνει νερό μέσα στις γόνδολες και θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των οδηγών, όσο και των επιβατών.

Ο Ραούλ Ροβερτάτο, επικεφαλής της Ένωσης Αναπληρωματικών Γονδολιέρηδων, μιλώντας στη «La Repubblica», ήταν ακόμη πιο σκληρός στις δηλώσεις του. «Μερικές φορές είναι σαν να πέφτουν βόμβες μέσα στις γόνδολες και όταν αυτές φορτώνονται πλήρως, τότε αρχίζουν και βυθίζονται και εισέρχεται νερό», τόνισε.

Η Βενετία διαθέτει σήμερα 433 γόνδολες, πρόσφατα ωστόσο μείωσε τον αριθμό τους εξαιτίας της πανδημίας και της απότομης μείωσης των τουριστών.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: pixabay


Σχολιάστε εδώ