Αθήνα: Νέες πιάτσες θανάτου ξεφυτρώνουν παντού

Αθήνα: Νέες πιάτσες θανάτου ξεφυτρώνουν παντού


Του
ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Αθηναίων &
Τομεάρχη Περιβάλλοντος ΚΙΝΑΛ


«Το μέλλον αρχίζει τώρα», ήταν το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Αυτό το μέλλον όμως δεν άρχισε ποτέ για την Αθήνα ή μάλλον άρχισε, αλλά ως δυσοίωνο και σκοτεινό. Γιατί πέραν της… περιπέτειας του «μεγάλου περιπάτου», των μεταναστών, που και πάλι «λιάζονται» στις πλατείες, και της εγκληματικότητας, που έχει γίνει πλέον ενδημική στην πόλη, το εμπόριο ναρκωτικών ζει και βασιλεύει.

Είναι γνωστό εξάλλου το πρόβλημα στον Άγιο Παύλο και στην πλατεία Βάθης, στην οδό Δερβενίων και στον λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια, στην πλατεία Αμερικής, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας, στο Μεταξουργείο, στην Κυψέλη, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στην πλατεία Κουμουνδούρου, στη Σόλωνος και σε πολλές ακόμα περιοχές. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι νέες πιάτσες του θανάτου ξεφυτρώνουν παντού.

Σήμερα, λοιπόν, τοποθετούμε στον «μαύρο χάρτη της Αθήνας» τρία ακόμα σημεία: Την πλατεία Αιγύπτου (Αλεξάνδρας και Πατησίων), την πλατεία Καραϊσκάκη και την ευρύτερη περιοχή του Νέου Κόσμου.

Ιδίως στις δύο πλατείες η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Δεκάδες ή και εκατοντάδες ανήμποροι χρήστες, εξαθλίωση και στρωματσάδες.

Και μην αρχίσει η κυβέρνηση να διατυπώνει τη γνωστή θεωρία περί μη ύπαρξης λύσης. Στο Πεδίον του Άρεως βρέθηκε λύση, έστω και μετά τον δεκαετή υπερκομματικό αγώνα των κατοίκων.

Προτάσεις εξάλλου υπάρχουν. Η ανοχή ωστόσο των κατοίκων είναι σε τροχιά εξάντλησης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: huffingtonpost.gr


Σχολιάστε εδώ