Θύμα του κορονοϊού και το λιανεμπόριο!

Θύμα του κορονοϊού και το λιανεμπόριο!

Δεν υπάρχει, τελικά, τομέας όπου να μην έχει φέρει τα πάνω κάτω ο κορονοϊός, που φτάνει στο σημείο να απειλεί μέχρι και τη ζωή μας.

Περικοπές παντού, η ανεργία φουντώνει, η αγορά αγωνίζεται να κρατηθεί ζωντανή και τα νοικοκυριά δίνουν μάχη κάθε μέρα για να έχει το τραπέζι τα απαραίτητα για την επιβίωση. Μάλιστα, ο τζίρος στην αγορά έχει μειωθεί κατά το 1/4, με τους καταναλωτές να πηγαίνουν όλο και λιγότερα στο σπίτι.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) για το λιανεμπόριο:
♦ Ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2009 είχε ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ και ήταν κατά 25% υψηλότερος από τον μέσο όρο της δεκαετίας που ακολούθησε. Από τότε ο θερινός εκπτωτικός τζίρος ήταν σταθερά στα επίπεδα των 6 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 2 δισ. ευρώ.
♦ Ο κύκλος εργασιών στο εμπόριο σε ετήσια βάση από 40,1 δισ. ευρώ πέρυσι μειώθηκε στα 31,3 δισ. ευρώ φέτος.
♦ Ο τζίρος τον Απρίλιο ήταν μείον 67,3% και τον Μάιο μείον 14,9%.
♦ Οι 9 στους 10 καταναλωτές εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας της Covid-19 θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του 2021 και το 40% ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 2022.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ