Πιθανή διακοπή των ερευνητικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει διαλόγου λέει η Αγκυρα

Πιθανή διακοπή των ερευνητικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει διαλόγου λέει η Αγκυρα

Η Τουρκία μπορεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή διαλόγου με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίμ.

Σε συνέντευξή του   στο CNN Turk, ο κ. Καλίν ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε να ανασταλούν οι επιχειρήσεις ώς ένα εποικοδομητικό μέτρο για διαπραγματεύσεις.

Μείωση της έντασης στη Μεσόγειο για ένα μήνα ζήτησε η Τουρκία, αποκάλυψε η Ισπανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονζάλες Λάγια η οποία έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαοβούσογλου στην Άγκυρα.

Ευρωπαϊκή πηγή ενημέρωσε την εφημερίδα μας Hellas Journal, ότι κατά την τελευταία συνομιλία της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελας Μέρκελ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατατέθηκε για συζήτηση εισήγηση του Βερολίνου για παύση κάθε δραστηριότητας στην ανατολική Μεσόγειο για ένα μήνα.

Τι αποκάλυψε η Ισπανίδας ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα, η Ισπανίδα Υπουργός είπε ότι «η επιθυμία της Τουρκίας για μείωση της έντασης στη Μεσόγειο και για εποικοδομητικό διάλογο με τους γείτονες είναι σημαντική, και αυτό ταυτόχρονα δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. Το αίτημά σας να σταματήσει η ένταση για ένα μήνα είναι σημάδι εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, είμαι ικανοποιημένη γι αυτό», φέρεται να δήλωσε η κ. Λάγια, σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, που μετέδωσε ΚΥΠΕ.

Με πληροφορίες και από το hellasjournal.gr
Φωτο: sabah.com.tr


Σχολιάστε εδώ