Με τα σκάνδαλα ο Μητσοτάκης ανοίγει τον δρόμο για εκλογές

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ειδικότερα τη διερεύνηση των αιτιών (ευθυνών) ήρθαν να ρίξουν νέες σκιές στη διακυβέρνηση της περιόδου 2015 – 2019. Σε μικρή χρονικά απόσταση από τις καταγγελίες για τις παρασκηνιακές ενέργειες του Δ. Παπαγγελόπουλου στη δικαιοσύνη αλλά και αυτές των επιχειρηματιών Χρ. Καλογρίτσα και Σ. Μιωνή για τον ρόλο που διαδραμάτισε την επίμαχη περίοδο ο Ν. Παππάς.

Η συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων οδηγεί ορισμένους στην εκτίμηση ότι πρόκειται περί σωστά μελετημένης πολιτικής μεθόδευσης που υπηρετεί έναν βασικό σκοπό του Κυρ. Μητσοτάκη: Την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα. Με απώτερο στόχο την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές – κατά τα φαινόμενα εντός του προσεχούς φθινοπώρου, με τον βασικό πολιτικό αντίπαλο σε κατάσταση αποδόμησης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός, αν και ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε ανεπίσημα την οδυνηρή έκπληξή του για τις αποκαλύψεις και υπογράμμισε την ανάγκη να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων (ηχητικών και άλλων) από την πυρκαγιά έγινε δύο χρόνια μετά και… συμπτωματικά πάνω στη δεύτερη επέτειο από την τραγωδία. Η συγκυρία εξασφάλισε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα, ενώ τα ντοκουμέντα, εκτός του ότι ξύπνησαν μνήμες από τη νύχτα εκείνη, προκάλεσαν σοκ στο Πανελλήνιο με τη σύγχυση και την προχειρότητα που επικρατούσε στις τάξεις των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Πολύ δε περισσότερο από την προσπάθεια ορισμένων να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες και να αποφύγουν έτσι τον κολασμό για την απώλεια 102 ανθρώπινων ζωών. Εξ αντανακλάσεως οι ευθύνες για το αλαλούμ σκάνε στις πλάτες των τότε κυβερνώντων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), πόσω μάλλον όταν οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής δείχνουν προς την πλευρά των αρμόδιων υπουργών.

Και ναι μεν, μετά την έρευνα που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας και την προσφυγή τής τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στη Δικαιοσύνη, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της σε δικαστικό επίπεδο. Σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο, μένει η ρετσινιά… ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υψηλά ιστάμενοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες για μια τραγωδία που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Και καταπώς φαίνεται η επιχείρηση αποδόμησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα σταματήσει εδώ. Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι σύντομα θα έρθουν στο φως ντοκουμέντα που αφορούν την περίοδο 2015 – 2019, που θα αφήνουν έκθετους κορυφαίους τότε υπουργούς. Που θα πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα… ανοίξουν κι άλλο τον δρόμο του Κυρ. Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ