Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Παραληρήματα εθνικιστικού φανατισμού – Εκτεθειμένη διεθνώς η Τουρκία

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Παραληρήματα εθνικιστικού φανατισμού – Εκτεθειμένη διεθνώς η Τουρκία

Στην προκλητική ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ απαντά η Αθήνα με σχόλιο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νέα ανακοίνωση εναντίον της Άγκυρας εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το προκλητικό σχόλιο του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Πρόκληση από την Άγκυρα

Το πρωί του Σαββάτου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την Αγιά Σοφιά.


“Π”: Ο επόμενος “στόχος” αυτής της εθνικιστικής Τουρκίας η αναθεώρηση της Λωζάνης



«Καταδικάζουμε σθεναρά την ελληνική κυβέρνηση για τις εχθρικές δηλώσεις, καθώς και για το γεγονός ότι επέτρεψε να καεί δημοσίως η τουρκική σημαία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να χωνέψει τις εξελίξεις με την Αγιά Σοφιά.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά, τα οποία δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας και δεν σέβονται την ένδοξη σημαία μας, θα πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο» συνέχισε, σε αυστηρό ύφος.

Κάλεσε δε την Αθήνα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που καταπιέζει τη μουσουλμανική – “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη».


Σχολιάστε εδώ