Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης του Ειδικού Προγράμματος για τις κατηγορίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης του Ειδικού Προγράμματος για τις κατηγορίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/07/20) τα αποτελέσματα της α’ φάσης για τις κατηγορίες κινηματογραφικών έργων Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας, το οποίο εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ΕΚΚ δέχθηκε 678 προτάσεις για ταινίες μικρού μήκους και 512 προτάσεις για ντοκιμαντέρ, τις οποίες και αξιολόγησε. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, από τις υποβληθείσες αιτήσεις, θα επιλέγονταν και θα χρηματοδοτούνταν 100 προτάσεις (50 μικρού μήκους και 50 ντοκιμαντέρ), οι οποίες θα προκρίνονταν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/07/20) το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στην κατηγορία Μικρού Μήκους και στην θέση 41 του καταλόγου, έχουν ισοβαθμίσει 24 σχέδια, ενώ στην θέση 45 της κατηγορίας Ντοκιμαντέρ έχουν ισοβαθμίσει 11 σχέδια. Ως εκ τούτου, στην κατηγορία Μικρού Μήκους προκρίνονται 64 σχέδια, ενώ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ προκρίνονται 55 σχέδια.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πιστό στην βούλησή του να στηριχθεί η κινηματογραφική παραγωγή σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, θα παράσχει την επιπλέον επιχορήγηση που απαιτείται προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επιπλέον αυτές προτάσεις. Έτσι, 119 προτάσεις θα λάβουν το ποσό των €2.500, ενώ και οι 119 αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην β’ φάση του διαγωνισμού, για την οποία θα ισχύσουν οι όροι ως έχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την β’ φάση ξεκίνησε την Παρασκευή (24/07/20) και ολοκληρώνεται την 7.8.2020.

Δείτε ΕΔΩ τα σενάρια Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ που παίρνουν στη β’ φάση. 


Σχολιάστε εδώ