Τι προβλέπουν οι όροι της τηλεργασίας

Τι προβλέπουν οι όροι της τηλεργασίας

-Καμία νύξη για τις αποδοχές του τηλεργαζομένου

Άμ’ έπος άμ’ έργον, έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ορίζονται οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία. Ο εργοδότης υποχρεούται να τηρεί το ωράριο εργασίας και να σέβεται την ιδιωτική ζωή του εργαζομένου.

Η χρήση κάμερας απαγορεύεται ρητά, στην περίπτωση δε που τεθεί σε λειτουργία οποιοδήποτε σύστημα ελέγχου πρέπει να σέβεται τη νομοθεσία περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, να επιβάλλεται από τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και να περιορίζεται στο πλαίσιο του επιδιωκόμενου σκοπού.

Ο εργοδότης υποχρεούται να προμηθεύσει τον απαραίτητο εξοπλισμό στον τηλεργαζόμενο, ενώ στην περίπτωση που δεν καλύπτει το κόστος της χρήσης, της συντήρησης και της αποκατάστασης των βλαβών είναι ανίσχυρη η συμφωνία περί τηλεργασίας και η εργασία παρέχεται στις εγκαταστάσεις του εργοδότη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το ωράριο του τηλεργαζομένου και η αμοιβή του, από τη στιγμή που η επιχείρηση κερδίζει, αφού ο τηλεργαζόμενος θα έχει έδρα το σπίτι του και θα επιβαρύνεται με φως, τηλέφωνο κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι πριν από τον Μάρτιο το ποσοστό των Ελλήνων που εργάζονταν από το σπίτι ήταν 4,7% έναντι 7,1% στην ΕΕ των 27. Τον επόμενο μήνα, λόγω της κρίσης, σε καθεστώς τηλεργασίας εντάχθηκε το 37% στην ΕΕ και το 26% στην Ελλάδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ