9,3 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο εταιρικό χρέος λόγω της πανδημίας!

9,3 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο εταιρικό χρέος λόγω της πανδημίας!

-Φορολογήστε μας παραπάνω, ζητούν 83 κροίσοι!

Χάνεις τον μπούσουλα έτσι και πας να μετρήσεις πόσα όχι δισεκατομμύρια αλλά τρισεκατομμύρια δολάρια θα φτάσει ο λογαριασμός της πανδημίας, πόσο θα κοστίσει ο κορονοϊός όχι μόνο στους έχοντες αλλά και στους πεινασμένους, που θα πεινάσουν ακόμα περισσότερο, αφού ακόμη και το ψωμί θα λιγοστέψει.

Τα τύμπανα έχουν αρχίσει να χτυπάνε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ομόλογα αξίας 1 (ενός) τρισεκατομμυρίου δολαρίων θα εκδοθούν μέσα στο 2020 σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας το παγκόσμιο εταιρικό χρέος στα 9,3 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Οι αμερικανικές εταιρείες χρωστάνε περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου εται­ρικού χρέους, το οποίο συμποσούται σε 3,9 τρισ. δολάρια. Στη Γερμανία το χρέος των επιχειρήσεων ανέρχεται σε 762 δισεκατομμύρια δολάρια, η μία μάλιστα από τις τρεις γερμανικές εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση στον κόσμο είναι η Volkswagen, με οφειλές 192 δισ. δολαρίων.

500 εκατ. άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια
Την ίδια ώρα, 83 κροίσοι, από τους πλουσιότερους στον πλανήτη, ζητούν να αυξηθούν οι φόροι των πολύ πλούσιων, συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων.

Συγκεκριμένα, 83 βαθύπλουτοι απευ­θύνουν έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών τους μέσω επιστολής τους, την οποία δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Στην επιστολή επισημαίνουν ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δυσθεώρητα κεφάλαια που είναι αναγκαία για τη στήριξη της οικονομίας, τα οποία μπορούν να βρεθούν στις τσέπες των πολύ πλούσιων. Και τονίζουν με έμφαση: «Έχουμε χρήματα, χρήματα πολλά, που θα είναι αναγκαία τα επόμενα χρόνια, καθώς ο κόσμος θα ανακάμπτει από την κρίση».

Μόνο που πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τώρα και ΟΧΙ αύριο…

Υποστηρίζουν, τέλος, ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας «θα διαρκέσει δεκαετίες και θα οδηγήσει 500 εκατ. ανθρώπους στη φτώχεια».

Έχουν το 1/3 της περιουσίας της Γης…
Πόση λέτε να είναι η περιουσία των 2.153 δισεκατομμυριούχων στον κόσμο; Κρατιέστε; Είναι μεγαλύτερη από τη συνολική περιουσία 4,6 δισεκατομμυρίων αν­θρώπων, ήτοι του 60% του συνολικού πληθυσμού της Γης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Oxfam για το Παγκόσμιο Φόρουμ στο Νταβός.

Κάποιοι από αυτούς, όμως, δεν ξεχνούν ότι «της Γης οι κολασμένοι» δεν έχουν ούτε ψωμί. Απόδειξη, το ότι ο Γουόρεν Μπάφετ έχει κάνει δωρεές ύψους 37 δισ. δολαρίων, ενώ ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος Τζον Κόντγουελ, βρετανός επιχειρηματίας, έχει δεσμευθεί να παρα­χωρήσει το 70% της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ