Τρέξαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και «μπούκαρε» ο κορονοϊός
Να πού οδηγούν οι θριαμβολογίες…
Σπεύσαμε να πανηγυρίσουμε ότι χάρη στα μέτρα και στην καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνηση η Ελλάδα είχε από τους μικρότερους αριθμούς θυμάτων της πανδημίας. Ήρθη ο εγκλεισμός, πετάξαμε τις μάσκες, ανοίξαμε τις πόρτες στους βόρειους γείτονές μας, που είναι γνωστό ότι κάθε άλλο παρά καλή σχέση έχουν με τους κανόνες υγιεινής, και τα κρούσματα πέταξαν στα ύψη. Και τώρα, πίσω στα μέτρα, με απαγόρευση και των πανηγυριών, που τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν πάντα την τιμητική τους.
Τα νούμερα είναι πολύ ανησυχητικά. Από κει που τις πρώτες 13 μέρες του Ιουνίου τα κρούσματα ήταν 197, με εισαγόμενα τα 42, τις πρώτες μέρες του Ιουλίου εκτινάχθηκαν σε 433, από τα οποία τα 244 ήταν εισαγόμενα, με τους νοσηλευόμενους, από 41 που ήταν στις 30 Ιουνίου, να φτάνουν στις 13 Ιουλίου τους 83!
Και το αποτέλεσμα ήταν να μπει η Ελλάδα, μια χώρα με 10 περίπου κρούσματα την ημέρα στα μέσα Μαΐου, στη λίστα με τις χώρες που έχουν τα χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα και σχεδόν 1.400 κρούσματα την ημέρα!
Και τώρα ξανά στο χθες, να τρέχουμε πίσω από τον κορονοϊό, που παραμένει άπιαστος, με τον γνωστό μας από την πρώτη καραντίνα υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά να κάνει μία φορά την εβδομάδα ενημέρωση, απευθύνοντας συστάσεις προς τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων υγιεινής, που δυσκολεύουν τη δράση του κορονοϊού.
ΥΓ.: Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον λόγο για τον οποίο δεν θα κάνει την ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, που όλος ο κόσμος, από την πρώτη στιγμή που εισέβαλε ο κορονοϊός, περίμενε κάθε απόγευμα τις συμβουλές του και τον θεωρούσε «δικό του άνθρωπο». Ποιος ο λόγος της απουσίας του, κύριε πρωθυπουργέ;