Πού ποντάρει ο Τσίπρας

Πού ποντάρει ο Τσίπρας

-Τα μέτωπα όπου θα ρίξει όλο το βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ
-Πανδημία και τουρισμός, το φιάσκο της κυβέρνησης

Με όχημα τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανεπαρκή διαχείρισή τους (αντιμετώπισή τους) εκ μέρους της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ανακάμψει δημοσκοπικά αλλά και με όρους πραγματικής πολιτικής.

Πανδημία, ύφεση και τουρισμός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της α­ντιπολιτευτικής δράσης, η δε κριτική είναι σε υψηλά ντεσιμπέλ. «Ανύπαρκτοι οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού», επισημαίνουν, ζητώντας επί της ουσίας την αποπομπή τους από την κυβέρνηση. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι σταδιακά η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ορατή και σημαντική, ούτως ώστε δεν θα μπορεί να την κρύβει η μονοφωνία των Μέσων Ενημέρωσης και να την επικαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις.

Από τις αρχές της θερινής περιόδου ο Αλ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει περιοδείες στην επικράτεια με σαφή στόχευση, αφενός για να υπογραμμίσει τα προβλήματα και αφετέρου για να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Μετά τις σύ­ντομες διακοπές του στο Αιγαίο (Κουφονήσια) πέρασε απέναντι στο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ζάκυνθο), όπου στις επαφές και τις δημόσιες παρεμβάσεις του στηλίτευσε την ανικανότητα (αναποτελεσματικότητα) της κυβέρνησης σε δύο κυρίως τομείς: Την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη διαχείριση του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σύγχυση και αντιφάσεις στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, άλλα σε λιμάνια και αεροδρόμια και διαφορετικά σε τελωνεία, με αποτέλεσμα θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων. Στην πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός, αλλά κινούνται με βάση τα γεγονότα, δηλαδή τα κρούσματα.

Παράλληλα επιρρίπτουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση για τη χαλαρότητα που επικρατεί τελευταία στην ελληνική κοινωνία, καθώς θεωρούν ότι εξέπεμψαν μήνυμα πως η πανδημία πέρασε. Την ίδια άποψη έχουν στην Κουμουνδούρου και όσον αφορά το ζήτημα του τουρισμού, τονίζο­ντας ότι βιάστηκαν να σημάνουν την επανεκκίνηση χωρίς να διαθέτουν ολοκληρωμένο σχέδιο.

Στο μεταξύ, μπορεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις να έγινε νόμος του κράτους, ωστόσο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα παραμένει ανοιχτό. Εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα βρίσκει κάθε τόσο απέναντί της την κοινωνία, καθώς θα πρέπει να επιβάλει τα πρωτοφανούς αυστηρότητας μέτρα που προβλέπει ο νέος νόμος.

«Κάθε πορεία διαμαρτυρίας θα είναι δοκιμασία για την Αστυνομία και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση», σημειώνουν. Ικανοποίηση επικρατεί και για το ρήγμα που προκλήθηκε στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής μετά τη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη. Θεωρούν ότι η απόφαση της Φ. Γεννηματά να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα απογοήτευσε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφοφόροι που ίσως αναζητήσουν πολιτική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ευελπιστούν στην Κουμουνδούρου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ