Ξιφούλκησαν για το τζαμί Αλ Αντάλους

Ξιφούλκησαν για το τζαμί Αλ Αντάλους

Απίστευτο και όμως αληθινό: Τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου δόθηκε εντολή από το αρμόδιο υπουργείο να κλείσει το τζαμί Αλ Αντάλους, που λειτουργούσε από το 1989 σε υπόγειο της οδού Φίλωνος στην Τρούμπα.

Ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχαν επαρκείς δυνατότητες υγιεινής του χώρου και ότι είχαν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες περιοίκων πως τους ενοχλούσαν οι μουσουλμάνοι που συγκεντρώνονταν. Ό­ντως η Αστυνομία πήγε πριν από λίγες μέρες και σφράγισε το τζαμί, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των μουσουλμανικών κοινοτήτων της χώρας.

Μαζί με τους μουσουλμάνους, όμως, βρέθηκε και το Κόμμα των Πρασίνων, καθώς η θεματική του ομάδα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξιφούλκησε, με ανακοίνωσή της, κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για καταπίεση των μειονοτήτων!

Ζητά μάλιστα από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις άλλες θρησκείες και στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών να ξανανοίξει το τζαμί. Μετά από τέσσερις – πέντε μέρες ο Ερντογάν βεβήλωσε το «ιερό» του Ελληνισμού, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, και το έκανε τζαμί.

Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο κόμμα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει μια λέξη καταδίκης για την ενέργεια αυτή, ούτε βέβαια είπε τίποτα για τους διωγμούς της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία από το καθεστώς του Ράμα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ