Άγρια μάχη την Τετάρτη στη Βουλή – Θα παραπέμψουν τον Παπαγγελόπουλο

Άγρια μάχη την Τετάρτη στη Βουλή – Θα παραπέμψουν τον Παπαγγελόπουλο

-Τρομοκρατούν τη Δικαιοσύνη, καταγγέλλει ο Τσίπρας

Αποφράδα ημέρα η Τετάρτη 22 Ιουλίου για τον Δ. Παπαγγελόπουλο καθώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Πρόταση που έχει τη στήριξη και του Κινήματος Αλλαγής.

Η συζήτηση αναμένεται θα διεξα­χθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους καθώς στο πόρισμά τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας, εκτός του ότι προτείνουν την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού για οκτώ αδικήματα, υπογραμμίζουν ότι τα πάντα εξελίσσονταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο «κατασκευασμένο κατηγορητήριο» και «προειλημμένες αποφάσεις», που έχουν στηριχθεί σε καταθέσεις υποδίκων. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κινηθεί στη διάρκεια της ομιλίας του κι ο κ. Τσίπρας, ενώ θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για έκνομες πρακτικές. Με αφορμή δε την άσκηση δίωξης σε βάρος της εισαγγελέως Ελ. Τουλουπάκη θα καταγγείλει σχέδιο τρομοκράτησης των δικαστών που δεν εκτελούν τις άνωθεν εντολές.

Τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η άσκηση δίωξης σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι τα εξής: Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας. Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Παράβαση καθήκοντος. Απόπειρα εκβίασης. Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου. Δωροληψία υπαλλήλου. Εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Ωστόσο, ακόμη πιο σημαντική είναι η αναφορά στο πόρισμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζουν πως η βασική της επιδίωξη ήταν η ποδηγέτηση των θεσμών, των ΜΜΕ και της ίδιας της δικαιοσύνης. Υποστηρίζουν ακόμη ότι όλα εξελίσσονταν «με την πλήρη ανοχή της ηγετικής ομάδας και του τότε πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, που φέρει απόλυτα την ευθύνη της προσπάθειας εξόντωσης, χωρίς στοιχεία, των πολιτικών του αντιπάλων και της χειραγώγησης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο μιλά για «σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα» με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο. Προσθέτει δε τα εξής:

«Η Προανακριτική Επιτροπή κλήθηκε να αντιμετωπίσει φαινόμενα συνύπαρξης δικαστικής και πολιτικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ψευτοδίλημμα σκάνδαλο ή σκευωρία τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή απάντησαν καθαρά: Και σκάνδαλο και σκευωρία».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ