Πίσω στη «Λεωφόρο» ξανά!

Πίσω στη «Λεωφόρο» ξανά!

– Σχέδιο επιστροφής του Παναθηναϊκού στη φυσική του έδρα από την περίοδο 2021 – 2022

Η κατασκευή νέων ποδοσφαιρικών γηπέδων αποτελεί βασικό συστατικό προόδου του αθλήματος στη χώρα μας και υπό το πρίσμα αυτό η προοπτική του Βοτανικού για τον Παναθηναϊκό φαντάζει ως μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, μέχρι να προχωρήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα, υπάρχει δρόμος και χρόνος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι για την επόμενη περίοδο –όχι αυτήν που θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου– γίνονται σκέψεις σοβαρές επιστροφής του «Τριφυλλιού» στη φυσική, στην ιστορική του έδρα, τη «Λεωφόρο».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ταχθεί υπέρ της ιδέας και φαίνεται πως έχει τη διάθεση να την υλοποιήσει. Βεβαίως, το αειθαλές αυτό γήπεδο, που μετρά κοντά έναν αιώνα ζωής, δεν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και πάλι αγώνες – θα απαιτηθούν χρήματα, μεράκι και μπόλικη δουλειά. Η Περιφέρεια Αττικής έχει δηλώσει πρόθυμη να συμβάλει στο κόστος ανακατασκευής του, ενώ προφανώς και θα συνδράμει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μαζί με οικονομικά εύρωστους φίλους της ομάδας.

Μια τέτοια κίνηση, εκτός του συμβολισμού που φέρει, δεν αποκλείεται να ευεργετήσει τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της, αφού η «Λεωφόρος» είναι από τα λίγα στάδια στην επικράτεια που θυμίζουν κλουβί, έδρα που τη νιώθει ο αντίπαλος και παίρνει τα πάνω του ο γηπεδούχος.

Κλασικό ποδοσφαιρικό γήπεδο, από αυτά που αρέσουν στους φιλάθλους-οπαδούς να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα, θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφέρει επιπλέον ώθηση στους «πράσινους» προκειμένου να επιστρέψουν δυναμικά στο κυνήγι υψηλών θέσεων στο πρωτάθλημα, βγαίνοντας και πάλι μετά από καιρό στον αφρό.

Για φέτος, πάντως, Ολυμπιακό Στάδιο ξανά – και λόγω πανδημίας και επειδή δεν θα ήταν εφικτό το πάλαι ποτέ φημισμένο «Απόστολος Νικολαΐδης» να λειτουργήσει εγκαίρως. Ωστόσο, έστω και του χρόνου, όλα δείχνουν πως θα ξαναπάρει ζωή, δίνοντας νέο νόημα στις Κυριακές όλων μας, όχι μόνο σ’ αυτές των «πράσινων».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: wikipedia


Σχολιάστε εδώ