Να και ένα καλό νέο: Σαλπάρουν τα κρουαζιερόπλοια…

Να και ένα καλό νέο: Σαλπάρουν τα κρουαζιερόπλοια…

-Στα αεροδρόμια η πτώση έχει ξεπεράσει το 85%

Ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια για την κρουαζιέρα και πλέον το μόνο που περιμένουν οι εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων είναι το «σήμα» του υπουργείου Ναυτιλίας, με τον κατάλογο των λιμανιών τα οποία μπορούν να εντάξουν στα δρομολόγιά τους. Μοναδική προϋπόθεση, οι επιβάτες να μην έχουν κανένα πρόβλημα με τον κορονοϊό, να μην έχουν καμία… σχέση μαζί του.

Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, από ώρα σε ώρα θα δοθεί το «σινιάλο», μαζί με τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, και τα κρουαζιερόπλοια θα μπορούν να σαλπάρουν. Ήδη παραμένουν οι κρατήσεις που έχουν γίνει από καιρό στις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων.

Άδεια τα αεροδρόμια…
Στα αεροδρόμια η πτώση της επιβατικής κίνησης έχει ξεπεράσει το 85%, στα ίδια ποσοστά… πλέουν και τα επιβατικά πλοία, ενώ τα γιοτ και οι θαλαμηγοί στα λιμάνια του Αιγαίου, της Κρήτης και του Ιονίου έχουν γίνει μαγική εικόνα. Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ο απολογισμός των πρώτων 13 ημερών του Ιουλίου πέρυσι ήταν 2.154.670 επιβάτες και φέτος (κρατιέστε;) μόλις 385.960!

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 1.244.000 πέρυσι και 311.000 φέτος.
Τον Ιούνιο στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας διακινήθηκαν 588.186 επιβάτες έναντι 8.427.908 το 2019, ήτοι μείον 93%! Οι δε αφίξεις εξωτερικού ήταν φέτος 87.297 έναντι 3.477.906 το 2019, καταγράφοντας μείωση 97,5%!

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεν είναι καλύτερη η διακίνηση επιβατών στα λιμάνια. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η μείωση κυμάνθηκε μεταξύ 50% και 60% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Με βάση την έως τώρα κίνηση, ο Ιούλιος θεωρείται χαμένος, με τις πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις να είναι ανησυχητικές.

Άδεια τα ξενοδοχεία…
Κάθε άλλο παρά καλύτερη είναι η κατάσταση στα ξενοδοχεία, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα, με τη μεγάλη ζημιά να μην περιορίζεται στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά να επεκτείνεται και στα μαγευτικά νησιά μας. Πλησιάζουμε στον Αύγουστο και οι κρατήσεις δεν φαίνεται να αυξάνονται…

Το μήνυμα που βγαίνει είναι κοινό σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος περιορίζει τα έξοδα γιατί όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας θα φέρει θύελλες…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ