Κτηματολόγιο: Καλοκαιρινές ψηφιακές αναρτήσεις σε εννέα περιοχές

Κτηματολόγιο: Καλοκαιρινές ψηφιακές αναρτήσεις σε εννέα περιοχές

Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της κτηματογράφησης της χώρας, καθώς την 1η Ιουνίου ξεκίνησε η ανάρτηση της Αθήνας, στις 29 Ιουνίου ακολούθησε το Κιλκίς, στις 6 Ιουλίου ξεκίνησε σε Βοιωτία, Εύβοια, Κοζάνη, Κορινθία, Λάρισα και Πιερία, ενώ ο θερινός κύκλος των αναρτήσεων κλείνει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, με την έναρξη σε περιοχές της Ημαθίας.

Φέτος, για πρώτη φορά, όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν ψηφιακά, από το σπίτι, το γραφείο ή ακόμα και το κινητό τηλέφωνο.

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Με την ανάρτηση δίνεται η δυνατότητα να διορθώσουν και να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία σε χρόνο και χρήμα στο μέλλον. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τυχόν σφάλματα και παραλείψεις να διορθωθούν σε αυτήν τη φάση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και την εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και τη διαμόρφωση των τελικών κτηματολογικών στοιχείων, καθώς στη συνέχεια αρχίζει να λειτουργεί το κτηματολογικό γραφείο στη θέση του υποθηκοφυλακείου.

Η ανάρτηση διαρκεί δύο μήνες για τους κάτοικους εσωτερικού και τέσσερις για τους κάτοικους εξωτερικού, ουσιαστικά διαρκεί τέσσερις μήνες για όλους. Τέλος, η ανάρτηση αποτελεί μία τελευταία ευκαιρία να δηλωθούν όσα ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα.

Και ο προϊστάμενος… τον Αύγουστο

Στις 6 Αυγούστου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, όπως προέκυψε από την πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Κέρκυρας Αλέκου Αυλωνίτη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη με τον Γενικό Διευθυντή του Κτηματολογίου Στέφανο Κοτσώλη.

Αντιπεριφερειάρχες ζητούν παράταση

Μία ακόμα παράταση για το Κτηματολόγιο ζητούν με επιστολή τους στους αρμόδιους φορείς οι αντιπεριφερειάρχες Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης και Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, καθώς, όπως σημειώνουν, η πανδημία δημιούργησε ένα νεκρό τρίμηνο και πρέπει να υπάρξει παράταση στην κατάθεση δηλώσεων για δυόμισι μήνες ακόμα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ