Υψηλού συμβολισμού επιλογή της AEK

Υψηλού συμβολισμού επιλογή της AEK

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Από όπου κι αν το πιάσει κανείς, ήθελε γενναιότητα η απόφαση της ΑΕΚ να μην προχωρήσει στην κατάθεση ένστασης, λόγω αθεώρητων δελτίων υγείας ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Διότι δεν είναι και απλό πράγμα να πετάς στα σκουπίδια εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν εγγυημένα – με προσφυγή στη νομική οδό η «Ένωση» τερμάτιζε σίγουρα δεύτερη, αδιαφορώντας για τα σημερινά αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. Ενώ με έναν και μόνο αγώνα εξασφάλιζε παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αν –στη χειρότερη– δεν συνέχιζε την προσπάθεια στο Τσά­μπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Και όμως η διοίκησή της και προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κόντρα ακόμη και σε μερίδα οπαδών της ομάδας, είπαν «όχι» στη… χάρτινη επικράτηση, σ’ αυτήν που δεν θα προέκυπτε από αναμέτρηση σε αγωνιστικά τετραγωνικά, αλλά μέσω μιας άψυχης δικαστικής αίθουσας. Θέλει, το δίχως άλλο, κότσια μια τέτοια, υψηλού συμβολισμού επιλογή.

Μακάρι η κίνηση αυτή να βρει μιμητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να βρει και άλλους που δεν θα ενδώσουν στον πειρασμό του εύκολου ανα­ντίρρητα κέρδους και την εκμετάλλευση μιας προφανώς σοβαρής αβλεψίας, αλλά θα διατηρήσουν ακέραιη την ηθική τους, μη παζαρεύοντας επ’ ουδενί το μέγεθος και την αξία της.

Τότε, ναι, όντως θα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες και σε ωραιότερο, άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ