Τσίπρας: Το νερό δεν πουλιέται…

Τσίπρας: Το νερό δεν πουλιέται…

Ξεκάθαρη είναι η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ που κυκλο­φορούν και προδίδουν τις διαθέσεις υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα, και δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία της πώλησης. Θα πρέπει ΟΛΟΙ να συνειδητοποιήσουμε πως ορισμένα αγαθά δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται, αλλά πρέπει να είναι αγαθά στα οποία όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση», τόνισε στη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.

Επισήμανε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας ότι «σε καμία χώρα όπου ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, λειτουργούσε και λειτουργεί, δεν είδαμε να ξεπουλιούνται τα δίκτυα ή να ξεπουλιούνται τα πάγια, και μάλιστα με έναν τρόπο που η αποτίμησή τους να είναι τόσο εξευτελιστική, όπως προτείνεται εδώ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Κορ­λός τόνισε ότι σε όποια χώρα μπήκε ιδιώτης στον κύκλο του νερού υπήρξε αύξηση της τιμής και υποβάθμιση της ποιότητας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ