Στην αντεπίθεση περνάει ο Τσίπρας

Στην αντεπίθεση περνάει ο Τσίπρας

-Μιλάει για «πρακτικές μαφίας» και «γαλάζιο παρακράτος»

Με τον φόβο νέων αποκαλύψεων για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015 – 2019, με εμπλοκή κορυφαίων στελεχών, κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρασκήνιο οι φήμες οργιάζουν, κάνουν λόγο για νέο γύρο με δημοσιοποίηση απόρρητων συνομιλιών αλλά και ντοκουμέ­ντων που θα φέρουν σε δυσχερή θέση ακόμη και πρόσωπα που κινούνται πέριξ και κοντά στον Αλ. Τσίπρα.

Φήμες που, αν επιβεβαιωθούν, θα εντείνουν το κλίμα αμηχανίας και απογοήτευσης που επικρατεί στα ενδότερα του κόμματος.

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδο, ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, κινούμενος στη λογική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Οι αναφορές του σε «γαλάζιο παρακράτος», «πρακτικές μαφίας», «δολοφονία χαρακτήρα», «χούντα» για την κυβέρνηση είναι ενδεικτικές της τακτικής που θα ακολουθήσει στο εξής. Βούτυρο στο ψωμί του οι ρυθμίσεις για τις πορείες και τις διαδηλώσεις που ψήφισε η Βουλή.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να προσφέρει σαφή πολιτική κάλυψη (στήριξη) στα στελέχη που δέχονται επιθέσεις, προεξάρχοντος του Ν. Παππά, ήταν μονόδρομος. Αφενός διότι, σε αντίθετη περίπτωση, οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ισχυρές και θα ενέτειναν το κλίμα εσωστρέφειας. Και αφετέρου διότι ο κ. Τσίπρας α­ντιλαμβάνεται ότι στόχος της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στην πραγματικότητα ο κ. Παππάς ή κάποιο άλλο στέλεχος, αλλά ο ίδιος. Κατά συνέπεια, η απάντηση έπρεπε να είναι ξεκάθαρη, κατηγορηματική και να μην αφήνει περιθώρια ερμηνειών.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν τις επόμενες ημέρες έρθουν στο φως και νέα επιβαρυντικά στοιχεία; Θα επιμείνει ότι πρόκειται για «παλιές συνταγές λάσπης» της Δεξιάς και ότι τα στελέχη του κόμματος είναι άμεμπτα; Πά­ντως η προτροπή του προς τους βουλευτές, να στηρίξουν ανοιχτά και με ευκρίνεια τα στελέχη –δηλαδή τον Ν. Παππά– που βάλλονται, δεν είχε σπουδαία αποτελέσματα.

Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν. Αντίθετα, πρωτοκλασάτα στελέχη, με θεσμικό ρόλο στο κόμμα, όπως ο γραμματέας Π. Σκουρλέτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλ. Τσακαλώτος… έκαναν πως δεν άκουσαν. Και φυσικά δεν έκριναν σκόπιμο να βάλουν πλάτη στον άλλοτε υπερυπουργό Ν. Παππά.

Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί τον κ. Τσίπρα, εξ ου και μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας του κόμματος. «Καμία επίκληση της πανδημίας, καμία προπαγάνδα, καμία επιχείρηση λάσπης δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε.

Η ανησυχία του κατέστη ακόμη πιο έ­ντονη μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Παππά, με αφορμή όσα φέρεται να κατήγγειλε ο επιχειρη­ματίας κ. Καλογρίτσας.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με την ανακύκλωση των συγκεκριμένων υποθέσεων στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει επί μακρόν «όμηρο» τον Αλ. Τσίπρα και να φρενάρει τη δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν δε ότι με την αρωγή της πλειονότητας των Μέσων Ενημέρωσης θα επιχειρήσει να συκοφαντήσει τον χώρο της Αριστεράς και να ακυρώσει το έργο που έγινε την περίοδο 2015 – 2019. Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα δεν αποκλείουν το απώτερο σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη να είναι οι πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο με τον ΣΥΡΙΖΑ… υπό δικαστική διερεύνηση!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ