Σκηνικό εκλογών στήνει η κυβέρνηση

Σκηνικό εκλογών στήνει η κυβέρνηση

Με σκάνδαλα, άγρια πόλωση και φιέστες

-Ξαφνικά μέσα στον Ιούλιο, το πόρισμα της Προανακριτικής, η αποκάλυψη Μιωνή, οι καταγγελίες Καλογρίτσα, όλα με στόχο τον Τσίπρα

Με σκάνδαλα, ειδικά δικαστήρια, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, πόλωση από τη μια και παλαιοκομματικού τύπου φιέστες από την άλλη, ο Κυρ. Μητσοτάκης στρώνει –αργά και μεθοδικά– το έδαφος για πρόωρες εκλογές, παρά το ότι και ο ίδιος παραδέχεται ότι κάτι τέτοιο «θα ήταν πολιτικά ανέντιμο».

Τι κι αν η σκανδαλολογία, οι καταγγελίες και οι επιθέσεις δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο της χώρας και βυθίζουν την πολιτική στο τέλμα της αναξιοπιστίας, πρωτεύων στόχος του είναι η προώθηση των πολιτικών σχεδίων του και η δικαίωση των προσωπικών του φιλοδοξιών. Που δεν είναι άλλες από την εδραίωσή του στον πρωθυπουργικό θώκο και τη νομή της εξουσίας για όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στόχος που περνάει και μέσα από την –με κάθε μέσο– πολιτική αποδυνάμωση (περιθωριοποίηση) του βασικού πολιτικού αντιπάλου του, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.

Ξαφνικά, μέσα στον Ιούλιο (μήνα πολιτικών αναταραχών ανέκαθεν), εντελώς τυχαία, έχουμε μια συγχορδία γεγονότων, αλληλένδετων μεταξύ τους: Πρώτα το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, όπου η παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου θεωρείται δεδομένη.

Μετά ήρθαν οι αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο οποίος… θυμήθηκε, ε­ντελώς τυχαία πάντα, να φέρει στο φως στοιχεία (για υποκλοπές, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη κ.ά.) που είχε στην κατοχή του από το 2016, εμπλέκοντας στην υπόθεση πέραν, του Δ. Παπαγγελόπουλου, τον πρώην υπουργό Ν. Παππά αλλά και τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο. Όσα είπε ο Σ. Μιωνή έσπευσε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «παρακράτος» και «άλωση της Δικαιοσύνης» από τους προκατόχους της.

Και πριν κοπάσει ο θόρυβος των αποκαλύψεων αυτών είχαμε και τρίτο κρούσμα: Τις καταγγελίες έτερου επιχειρηματία, του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος σε μήνυσή του αναφέρει για κάποια 3 εκατ. ευρώ που πήρε (με εικονικό τρόπο) από λιβανέζικη εταιρεία –εν γνώσει της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– για να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό. Καταγγελίες που έκανε… σημαία της η κυβέρνηση αλλά και η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας εξηγήσεις από τον Αλ. Τσίπρα. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί.

Ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τον ρόλο και τις ευθύνες του Ν. Παππά στην υπόθεση. Προαναγγελία ενδεικτική του σχεδιασμού που έχει γίνει στο παρασκήνιο αλλά και των επιδιώξεων της κυβέρνησης. Με το που θα κλείσει ο κύκλος της Προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο να ανοίξει ένας νέος που θα αφορά τον Ν. Παππά. Ούτως ώστε για τους επόμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας να είναι υπό καθεστώς πολιτικής ομηρίας και σε θέση απολογούμενου. Μέχρι τουλάχιστον τις… πρόωρες εκλογές του φθινοπώρου.

Κόβει κορδέλες!
Και μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα ο πρωθυπουργός βρίσκει χρόνο και λόγο για φιέστες, μία ακόμη ένδειξη ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Τη μια φορά κατέβηκε μέχρι το Ελληνικό προκειμένου να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι άρχισαν τα έργα: Πέντε μόλις κτίρια από τα 900 περίπου που υπάρχουν στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου γκρεμίστηκαν εκείνη την ημέρα.

Τα υπόλοιπα σε… βάθος εξαμήνου, αν όλα πάνε καλά. Το γεγονός αυτό δεν πτόησε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θριαμβολόγησε για τη… μεγάλη επένδυση. Κι αν η παρουσία του στην έναρξη των έργων στο Ελληνικό κρίθηκε αναγκαία για συμβολικούς λόγους, λόγω και της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει, χωρίς επαρκή εξήγηση ήταν η παρουσία του στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, δεδομένου ότι η σημερινή κυβέρνηση είχε ελάχιστη συμβολή στην ολοκλήρωση του έργου.

Το… επιχείρημα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ότι το συγκεκριμένο έργο σχεδιάσθηκε το 2008, από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ