Μήπως ζουν σε άλλη χώρα οι ένοικοι του Μαξίμου;

Μήπως ζουν σε άλλη χώρα οι ένοικοι του Μαξίμου;

Διερωτάσαι, ειλικρινά, αν οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που ζει το κάθε μαγαζί, όχι μόνο το μεγάλο αλλά και το μικρό, της γειτονιάς. Όλα έχουν ανατραπεί, λόγω του κορονοϊού αλλά και της οικονομικής κατάρρευσης που έφεραν τα Μνημόνια με ευθύνη ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων, των χθεσινών και της τωρινής.

Και πλέον η καθημερινή αγωνία του νοικοκυριού είναι πώς θα τη βγάλει άλλη μια μέρα.
Αφορμή για τον προβληματισμό, το… φρέσκο χρήμα που θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό γύρω στις 100.000 επιχειρήσεις με τον δεύτερο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Τι θα πάρουν οι δικαιούχοι που έχουν ένα μαγαζάκι;

• 2.000 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και 4.000 ευρώ αν απασχολούν από έναν έως πέντε εργαζομένους.

Έλεος, κύριε πρωθυπουργέ… Προς Θεού, με τέτοιες σπατάλες, θα έρθει η «τρόικα» και θα έχετε μπλεξίματα…

Έχετε στο Μαξίμου τον κ. Άκη Σκέρτσο, έμπειρο άνθρωπο της αγοράς, που ήταν στέλεχος του ΣΕΒ. Ρωτήστε τον τι χαρτιά πρέπει να μαζέψει η επιχείρηση και πόσα θα πληρώσει μόνο για να υποβάλει τον φάκελο με τα πιστοποιητικά. Και γύρευε πόσες βδομάδες θα περάσουν μέχρι να πάρει τα 2.000 ή 4.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα, όπου και να κοιτάξεις, δεν βλέπεις αύριο… Ούτε μια αχτίδα. Σκοτάδι παντού…

Πάντως, ο πρωθυπουργός ήταν παρών στο γκρέμισμα των άδειων κτιρίων στο Ελληνικό… Που χάσκουν 20 χρόνια τώρα…

Αυτή είναι η Ελλάδα…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ