Μάκης Κουρής: Άντε τώρα να διαδηλώσεις για τη ζωή σου, αν δεν έχεις άδεια…

Μάκης Κουρής: Άντε τώρα να διαδηλώσεις για τη ζωή σου, αν δεν έχεις άδεια…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Καυτός χειμώνας έρχεται

Όλα αυτά τα χρόνια του μαρτυρίου, των απάνθρωπων Μνημονίων, που φέρουν τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων, και της Δεξιάς και της Αριστεράς, τα χρόνια που το νοικοκυριό είδε να βουλιάζει η ζωή του, που τα λουκέτα δεν προλάβαιναν να μπαίνουν στα μαγαζιά της Αθήνας και όλης της χώρας, από τη μια άκρη ως την άλλη, που τα εργοστάσια έκλειναν, με τον στρατό των ανέργων και τους νέους να παίρνουν ξανά «το τρένο για τη Γερμανία», γιατί δεν χρειάστηκε οι προηγούμενες κυβερνήσεις να φέρουν στη Βουλή το νομοσχέδιο που κατασκεύασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Τι άλλαξε; Ποιος λόγος επέβαλε να κατατεθεί καλοκαιριάτικα στη Βουλή και να ψηφισθεί άρον άρον, με την πρόθυμη… συνδρομή του Κινήματος Αλλαγής (που ήδη αντιμετωπίζει τριγμούς) και της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου;

Γιατί χρειάστηκε να προστεθούν αυστηρές προϋποθέσεις, που δυσκολεύουν πολύ τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις;

Η απάντηση, αυτονόητη… Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η στιγμή που επέλεξε ο πρωθυπουργός να τροποποιήσει τον νόμο με βάση τον οποίο γίνονταν οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις. Στους 12 μήνες που κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε κάνει την παραμικρή νύξη για… διορθώσεις. Ουρανοκατέβατες ήρθαν. Μόλις λίγες μέρες πριν πάει για διακοπές η Βουλή.

Ξέρει πολύ καλά τι φέρνουν οι επόμενοι μήνες…
Αυτό είναι το κουμπί.
Έρχονται τα δύσκολα…

Ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύονται τα μαύρα σύννεφα…

Από τον Οκτώβρη και μετά οι μέρες θα είναι πάρα πολύ δύσκολες για την Αγορά, για την οικονομία, για το νοικοκυριό. Η επιβίωση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι… Η κατάρρευση του τουρισμού θα προσθέσει πάρα πολλά λουκέτα. Ακόμη και πολυτελή ξενοδοχεία θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Και δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό τα 18 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ που θα λείψουν από το Δημόσιο Ταμείο, ενώ πάνω από 300.000 άτομα που ζουν από τον τουρισμό πλέον πολύ δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα, την ώρα που δεν έχει φανεί φουγάρο στα λιμάνια του Αιγαίου, της Κρήτης και του Ιονίου.

Πολύ ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο λιανεμπόριο και στην εστίαση. Άδειες οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, ενώ το ντελίβερι δουλεύει, αλλά με παραγγελίες που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ. Στα δε σούπερ μάρκετ οι αγορές περιορίζονται στα αναγκαία. Και μόνο το ότι ο χώρος της εστίασης και του λιανεμπορίου ζητούν μείωση των ενοικίων κατά 40% αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η ανεργία αυξήθηκε στο 15,5% τον Απρίλιο από 14,5% τον Μάρτιο. Η ύφεση πήρε κι αυτή την ανηφόρα… Στο 7,5% τη μετράει για φέτος το ΙΟΒΕ, για το δε ΑΕΠ η εκτίμηση είναι μείωση 5%, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έρθει δεύτερο κύμα πανδημίας, καθώς τότε η ύφεση θα φτάσει στο 10,5%. Και για την ανεργία το βασικό σενάριο είναι για 19,3% και το δυσμενές για 20,5%!

Μετά από όλα αυτά και με δεδομένο ότι οι αριθμοί δεν διαψεύδονται, έχετε, αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, τους χειροπιαστούς λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε, θέτοντας αυξημένες προϋποθέσεις και όρους, να κάνει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ διά νόμου τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Φοβάται το τσουνάμι που έρχεται…
Μόνο που αυτό δεν αντιμετωπίζεται με απαγορεύσεις και αστυνομικά μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για την επιβίωση.

Αντιμετωπίζεται, κύριε Μητσοτάκη, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις μιας ανθρώπινης ζωής για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Και από κει και πέρα στο χέρι του καθενός είναι να ανέβει σκαλί…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ