Έβαλε “φωτιά” το CAS στο πρωτάθλημα!

Έβαλε “φωτιά” το CAS στο πρωτάθλημα!

Νέα δεδομένα στα πλέι οφ θέτει η κρίση του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου, πιο γνωστού ως CAS, το οποίο επέστρεψε τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ, που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Με την ίδια ετυμηγορία η υπόθεση παραπέ­μπεται εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με την υποσημείωση να δικάσει την ουσία, χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μοιάζει με δικαστικό γαϊτανάκι που ξεκινά από την αρχή, αφού μετά την όποια απόφαση εκδώσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η κάθε πλευρά θα έχει εκ νέου το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS, που παρεμπιπτόντως δέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι διάδικος ως ομάδα έχουσα έννομο συμφέρον. «Η επιτροπή του CAS διέταξε να αναιρεθεί η αφαίρεση των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ και η υπόθεση θα επιστρέψει στην ελληνική δικαιοσύνη για να δικαστεί. Από τη στιγμή που η Ξάνθη δεν άσκησε έφεση για την αφαίρεση των επτά βαθμών προς αυτή, η ποινή παραμένει», αναφέρει η σχετική παράγραφος στην απόφαση.

Πλέον στα πλέι οφ η κατάσταση αλλάζει σοβαρά, αφού μετά την επιστροφή των βαθμών οι Θεσσαλονικείς είναι πια μπροστά τρεις πόντους από την ΑΕΚ, εξέλιξη που φωτίζει άγρια τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές εν όψει της μάχης για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σ’ αυτές ο ΠΑΟΚ παίζει διαδοχικά με τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Καραϊσκάκης», την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον Άρη στην Τού­μπα, ενώ η «Ένωση» με Παναθηναϊκό (τυπικά εκτός) και ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και με τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Καραϊσκάκης».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν το πάνω χέρι, λόγω του πλεονεκτήματος που έχουν αποκτήσει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ