Ανέλεγκτες από το Ελεγκτικό Συνέδριο συμβάσεις 5.000.000 ευρώ!

Ανέλεγκτες από το Ελεγκτικό Συνέδριο συμβάσεις 5.000.000 ευρώ!

Βόμβες έριξε από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Καστανίδης

Δεν θα πίστευε κανείς ότι είναι δυνατόν να μην ελέγχονται κάποιες συμβάσεις από το καθ’ ύλην αρμόδιο, το Ελε­γκτικό Συνέδριο, αν δεν το κατήγγελλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και συγκεκριμένα του κεφαλαίου που ρυθμίζει τα της αρμοδιότητας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων.

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής ήταν καίρια: «Τα κενά στον έλεγχο κατά τη διαδικασία σύναψης των δημοσίων συμβάσεων είναι μεγάλα. Ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε συμβάσεις άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ ή σε συμβάσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Την ίδια ώρα, ο έλεγχος της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων είναι αναιμικός, αφού είναι μόνον δειγματοληπτικός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν το σύνολο των συμβάσεων μέχρι τριακόσιες χιλιάδες ευρώ και το σύνολο των συγχρηματοδοτούμενων συμβάσεων από την ΕΕ μέχρι πέντε εκατομμύρια ευρώ παραμένουν ανέλεγκτες».

Και κατέληξε με το… καρφί: «Έχει αποδειχθεί ότι οι πιο σύ­ντομες αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων είναι αυτές στις οποίες τηρούνται όλοι οι κανόνες διαφάνειας»!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: thenewspaper.gr


Σχολιάστε εδώ