Ξέχασε η Εκκλησία τον λιτό βίο…

Ξέχασε η Εκκλησία τον λιτό βίο…

Ορισμένες φορές οφείλει και η Εκκλησία να δίνει το παράδειγμα του λιτού βίου, ειδικά σε περιόδους που η κοινωνία υποφέρει.

Δεν κατανοούμε τον λόγο που η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνεδρίασε στο Διορθόδοξο Κέντρο στο Σαμπεζί της Γενεύης και δεν έγινε τηλεδιάσκεψη, ώστε και πόροι να εξοικονομηθούν και σπατάλες να μη γίνουν και το καλό παράδειγμα να δοθεί… Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Σύνοδος ασχολήθηκε και με όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία, καθώς έχει προκληθεί αναταραχή στην ομογένεια από την επιμονή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας να αγοραστεί πολυτελές διαμέρισμα αξίας 2–3 εκατ. δολαρίων που θα χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του.

Και διαβάζουμε ότι στο Σαμπεζί της Γενεύης αποφάσισε η Σύνοδος, εκτός των άλλων, ότι «εκφράζει την αμέριστον στήριξιν αυτής εις την προσωπικότητα και το αξιέπαινον έργον του νέου Ποιμενάρχου αυτής Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, Ιεράρχου ευρείας μορφώσεως και δυναμικής ποιμα­ντορίας».

Κανείς δεν αμφιβάλλει για τη μόρφωση και το αξιέπαινο έργο του, αλλά η συζήτηση δεν γίνεται γι’ αυτά, αλλά για το παράδειγμα του λιτού βίου, που πρέπει να δίνει ένας ιεράρχης, όπως ταιριάζει στην Ορθοδοξία. Αλλά, φυσικά, από το Σαμπεζί, στη Λίμνη της Γενεύης, βλέπεις αλλιώς τα πράγματα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: screenshot video


Σχολιάστε εδώ