ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Όπως αναφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ένα κρίσιμο και στρατηγικής σημασίας διακύβευμα για την περιοχή της Λαμίας, είναι η επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Ένας φορέας ο οποίος επί σειρά ετών ταλαιπωρήθηκε κυρίως από κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με παρελθούσες δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής «μπορεί να λειτουργήσει η αξιοποίηση των διευρυμένων δυνατοτήτων ανάπτυξης εκθεσιακών δραστηριοτήτων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως έχει παρέλθει ένας χρόνος από την ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, περίπου δέκα μήνες από την ημέρα που έγινε δημοσίως γνωστό ότι για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με Διοικήσεις φορέων υψηλής σχετικής τεχνογνωσίας και με ενημέρωση του Δημάρχου Λαμιέων.

Επίσης, έχουν παρέλθει περίπου έξι μήνες από την ημέρα που κοινοποιήθηκε ότι: «Μετά από συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό, το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτση, συγκαλέσαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών στις 3/12/2019, όπου εκτός των εκπροσώπων των φορέων – μετόχων, έλαβαν μέρος μέλη της διοίκησης της HELEXPO, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ειδικευμένη τεχνογνωσία τους. Η συνάντηση εργασίας επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες: Την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου της Π.Ε.Λ., που θα έχει ως στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου φορέα. Τις επιλογές που προκύπτουν από την κατάσταση των κτιριακών και λοιπών υποδομών του χώρου. Τις δυνατότητες της μελλοντικής χρήσης του χώρου, με τρόπο που θα είναι βιώσιμος για το νέο Οργανισμό και ουσιωδώς αναπτυξιακός για την ευρύτερη περιοχή. Την εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Η Διοίκηση της HELEXPO παρέδωσε συνοπτική πρόταση αξιοποίησης της Π.Ε.Λ., ενώ το προσεχές διάστημα θα συστηματοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συστηματοποιηθεί η εν λόγω πρωτοβουλία» και περίπου επτά (7) μήνες από τον αναφερόμενο χρόνο της τελεσθείσης συσκέψεως.

Επειδή, θα επιδιώκονταν συνέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας, σε άμεσο χρόνο και οι κατά το παρελθόν ερωτώντες και αδημονούντες για τη βιώσιμη επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, οφείλουν, σήμερα να εκθέσουν το/α σχέδιο/α τους και να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό: ποιες είναι οι εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων ή άλλων θεσμικών παραγόντων της περιοχής, επισήμως, προς το αρμόδιο Υπουργείο κατατιθέμενες προτάσεις, δεδομένου ότι – όπως αναφέρεται – υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ. και πότε, συγκεκριμένα προσδιορίζεται χρονικά η επαναλειτουργία της.


Σχολιάστε εδώ