Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Καίει έκταση με ελιές κοντά στη ΒΙΑΛ (video)

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Καίει έκταση με ελιές κοντά στη ΒΙΑΛ (video)

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στη ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της πυρκαγιάς εστάλησαν αρχικά 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου. Επιπλέον, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δυο ελικόπτερα και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Oι πρώτες εικόνες από την πυρκαγιά:

Σύμφωνα με το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο Βαβύλων και έχει κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν επιπλέον ένα με δυο μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, με το ένα εξ αυτών να εντοπίζεται στην Καρδαμάδα. Η περιοχή που καίγεται έχει κυρίως ελαιόδεντρα.

11.45: Στις δυνάμεις που επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς προστέθηκαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Κομβικής σημασίας η επέμβασή τους τούτη την ώρα που σταδιακά ενισχύεται η ένταση των ανάμεων και πρέπει να ανακοπεί η επέκταση της πυρκαγιάς προς Σκλαβιά. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το δύσκολο έργο κατάσβεσης απλωμένες σε όλο το χώρο.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την μη άσκοπη είσοδο οχημάτων στους Βαβύλους προκειμένου να μην παρεμποδίζεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.


Σχολιάστε εδώ