Κλείνει την πόρτα του ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ η Γεννηματά

Κλείνει την πόρτα του ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ η Γεννηματά

-Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή

Σε πόλεμο φθοράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα έχουν επιδοθεί στο Κίνημα Αλλαγής, αξιοποιώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και κυρίως τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015 – 2019. Και αυτό ταυτίζοντάς τον πλήρως με «παρακρατικές πρα­κτικές» και «πολιτικές σκευωρίες» με στόχο τους πολιτικούς αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που βάλλει κατά του Ν. Παππά για να πλήξει τον Αλ. Τσίπρα, το Κίνημα Αλλαγής στοχεύει ευθέως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απώτερος σκοπός της Χαριλάου Τρικούπη είναι αφενός να ακυρώσει τα σχέδια της Κουμουνδούρου, που επιδιώκει να διευρύνει την επιρροή της στον χώρο της Κεντροαριστεράς μέσα από τη διαδικασία του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να αποτρέψει το ενδεχόμενο στελέχη του Κινήματος να προσδεθούν στο άρμα του κ. Τσίπρα ως μέλη της λεγόμενης Προοδευτικής Συμμαχίας. Υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι, που θεωρούν ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που είχαν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν –απογοητευμένοι από τον κ. Τσίπρα– στη βάση τους, δηλαδή στο Κίνημα Αλλαγής.

Ενδεικτικό των σχεδιασμών της Χαριλάου Τρικούπη είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή η ίδια η Φ. Γεννηματά –ευρισκόμενη σε περιοδεία στην Κοζάνη– έσπευσε να καταγγείλει προσωπικά τον κ. Τσίπρα. «Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, για το μαγαζί και τα παραμάγαζα, είναι σοκαριστικές και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου», σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι πολύ μεγάλες και «καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο να αξιοποιήσει τον θεσμικό του ρόλο ως αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο».

Εξίσου σκληρή κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η α­ντίδραση του Κινήματος Αλλαγής και για τις εξελίξεις σχετικά με τη Novartis. «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών ότι καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν υπήρξε, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του. Και προσθέτει: «Έπεσε στο κενό η άθλια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ και του παραδικαστικού κυκλώματος που έστησε με τη βαθιά δεξιά. Δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγγνώμη από αυτούς που κατασυκοφάντησαν».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ