Λουκέτο απειλεί 1 στις 3 επιχειρήσεις

Λουκέτο απειλεί 1 στις 3 επιχειρήσεις

Πού είδαν ότι η οικονομία πάει καλά;

-Κάτω ο τζίρος στο 81,7% των επιχειρήσεων…
-Κινδυνεύουν να χαθούν 190.000 θέσεις εργασίας

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ανησυχούν όχι απλώς πολύ αλλά πάρα πολύ βλέποντας τα νούμερα της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ. Και μόνο το ότι οι 6 στις 10 επιχειρήσεις δεν είναι καθόλου ικανοποιημένες από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, θεωρώντας ότι δεν επαρκούν για να κρατηθούν στη ζωή, δείχνει ότι τα στελέχη του Μαξίμου είναι πολύ μακριά από τη στυγνή πραγματικότητα της Αγοράς. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι!

Με βάση τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, η κατάσταση είναι η εξής:

– 8 στις 10 επιχειρήσεις (81,7%) δήλωσαν πως ο τζίρος τους είναι μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό.
– 2 στις 10 επιχειρήσεις (21,1%) δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανό το προσωπικό τους να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 190.000 θέσεις εργασίας.
– 1 στις 3 (33,9%) επιχειρήσεις εκφράζει φόβο για διακοπή της δραστηριότητάς της το επόμενο διάστημα.
– Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (37,2%) δήλωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
– 1 στις 3 επιχειρήσεις (33,4%) δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις.
– Σχεδόν 6 στις 10 (55,1%) επιχειρήσεις είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένες από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ