Που κολλάει το πρόωρο διαζύγιο με τον Αμπέλ Φερέιρα

Που κολλάει το πρόωρο διαζύγιο με τον Αμπέλ Φερέιρα

– Θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ

Kρίσιμα αναμένονται τα επόμενα 24ωρα για την τύχη του Αμπέλ Φερέιρα. Ύστερα από προσωπικές αστοχίες και ανεπιτυχή αποτελέσματα, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ βάλλεται πανταχόθεν, και κυρίως εκ των έσω, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την παραμονή στη θέση του, παρά το τριετές κλειστό συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Το περασμένο μόλις καλοκαίρι ο πορτογάλος τεχνικός είχε «χρυσωθεί» από τον Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει το τιμόνι των νταμπλούχων Ελλάδας, σε μια σύμβαση που ετησίως θα του απέφερε συνολικά κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, εκτός της ισόποσης αποζημίωσης που εξασφάλισε η Μπράγκα για να λύσει πρόωρα τη συνεργασία τους. Και όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά το αιφνιδιαστικό διαζύγιο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που ε­ντέλει αποδεικνύεται ότι κόστισε ακριβότερα από το προσδοκώμενο στην ομάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αγκάθι για το διαζύγιο των δύο πλευρών αποτελεί η υψηλή αποζημίωση, ύψους 4 εκατ. ευρώ, που έχει λαμβάνειν ο Φερέιρα σε περίπτωση λύσης του συμβολαίου του με υπαιτιότητα της ΠΑΕ. Και μπορεί το ποσό να μη φαντάζει και τόσο σπουδαίο για την οικονομική ευρωστία του Σαββίδη, ωστόσο εμπίπτει στις απαγορεύσεις του Financial Fair Play (FFP), κάτι που κυρίως έχει βυθίσει σε σκέψεις τους παράγοντες της ΠΑΕ.

Πάντως, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, δεν φαίνεται ο 42χρονος κόουτς να μακροημερεύει στην Τούμπα, παρά την πίστωση χρόνου που προσφάτως είχε λάβει από το αφεντικό της εταιρείας.

Είναι τέτοιο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του, που δύσκολα –λένε αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον ΠΑΟΚ– μπορεί να αναστραφεί.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Από ΕΠΕΝ – wikimedia.org


Σχολιάστε εδώ