Κτηματολόγιο: Καμπανάκι Παραδιά για θέσεις πάρκινγκ και ταράτσες

Κτηματολόγιο: Καμπανάκι Παραδιά για θέσεις πάρκινγκ και ταράτσες

H ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά από προβλήματα, όπως για παράδειγμα τις αγορασμένες θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές.

Δύο χιλιάδες –σε αυτήν τη φάση– ιδιοκτήτες θέσεων πάρκινγκ σε πιλοτές πολυκατοικιών μόνο στον Δήμο Αθηναίων –που έχουν χτιστεί στις δεκαετίες του ’70, του ’80 αλλά και του ’90– καθώς και δεκάδες χιλιάδες στους υπόλοιπους δήμους του λεκανοπέδιου αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα τον ύπνο τους.

Τα παραπάνω ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα στα «Νέα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, δικηγόρος Στράτος Παραδιάς, ο οποίος τονίζει πως το Κτηματολόγιο απορρίπτει τις δηλώσεις τους με συνέπεια να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και να απειλούνται να τις χάσουν.

Πρόκειται για θέσεις στάθμευσης που έχουν τα δικά τους χιλιοστά, ακόμη κι αν δημιουργήθηκαν και μεταβιβάστηκαν σε χρόνο που αυτό επιτρεπόταν χωρίς κανέναν περιορισμό.

Το πρόβλημα το αναγνωρίζει και ο ανάδοχος που διενεργεί την ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Γιώργο Δημητρίου, αυτές οι θέσεις στάθμευσης δεν μπορούν να καταγραφούν εάν προηγουμένως δεν επιλυθεί το πρόβλημα της κυριότητας.

Το Κτηματολόγιο θεωρεί ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα γνωστό εδώ και δύο δεκαετίες και η επίλυσή του μπορεί να είναι μόνο νομοθετική.

Με το ζόρι… παντρειά
Ακόμα ένα ζήτημα που προέκυψε αφορά το δικαίωμα υψούν (δηλαδή τον αέρα) στις πολυκατοικίες. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες, εξαιτίας –κυρίως– της οικονομικής κρίσης, διέγραψαν τα χιλιοστά τους από το Ε9 και δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο με αποτέλεσμα το Δημόσιο να γίνει… συνιδιοκτήτης σε χιλιάδες πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ