Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί;

Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί;

-Φταίει για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας…
-Δεν… υπακούει στο ντόπιο και ξένο οικονομικό κατεστημένο για άψε – σβήσε αποφάσεις που αφορούν επενδύσεις!
-Δεν είναι τυχαίες οι… καθυστερημένες παρεμβάσεις του κ. Πικραμμένου, που ως πρόεδρος του ΣτΕ ποτέ δεν είχε μιλήσει

Ξαφνικά, με το που ανέλαβε τα ηνία της χώρας μας η κυβέρνηση της ΝΔ άρχισε να… πυροβολεί τη Δικαιοσύνη, λες και για τον μη εκσυγχρονισμό της Ελλάδας φταίει αυτή και όχι οι νόμοι και οι αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης.

Δεν έκρυψε τις προθέσεις της η κυβέρνηση, τις οποίες ανέλαβε, μάλιστα, να δημοσιοποιήσει ως δικαστικός ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και άρχισε να ξεδιπλώνει καίριες αλλαγές στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, που προφανέστατα είναι η ατζέντα του πρωθυπουργού και σχετίζονται με τα αιτήματα του οικονομικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, ντόπιου και ξένου…

Το οποίο κατεστημένο, προφανώς, θεωρεί τις αλλαγές στη λειτουργία της Δικαιοσύνης αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν… μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, επικαλούμενο τις χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες, που καθυστερούν την έκδοση της τελικής απόφασης. Με τον ΣΕΒ μπροστάρη στις απαιτήσεις…

Και εδώ έρχεται να… κουμπώσει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Παν. Πικραμμένου στην «Καθημερινή»: «Αν χαθεί το στοίχημα της Δικαιοσύνης, κινδυνεύει να χαθεί και εκείνο της οικονομίας». Όλες οι αλλαγές, δηλαδή, που έχει αποφασισθεί να γίνουν στη Δικαιοσύνη είναι υπέρ των επιχειρήσεων…

Ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμμένος δημοσιοποίησε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και μέσα από συνεντεύξεις του το στίγμα των αλλαγών στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ώστε να βγαίνουν στο άψε – σβήσε οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, μίλησε για:

• ανοιχτόμυαλους και ανταγωνιστικούς δικαστές (προς ποιους δικαστές θα είναι ανταγωνιστικοί;),
• δικηγόρους που θα γίνονται δικαστές με θητεία, μετά τη λήξη της οποίας θα επιστρέφουν στη δικηγορία, και
• κατάργηση της επετηρίδας, προφανώς γιατί οι δικαστές βλέπουν τη σταδιοδρομία τους ως «μια οιονεί δημοσιοϋπαλληλική σταδιοδρομία»!

Τελικά, αποδεικνύεται ότι όλες αυτές τις… σκέψεις δεν τις εξέφρασε τυχαία ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παν. Πικραμμένος. Είναι θέσεις του πρωθυπουργού και ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίησή τους.

Αυτονόητο είναι το ερώτημα, κύριε αντιπρόεδρε: Όλες αυτές τις κορυφαίες αλλαγές, που θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κορυφαίο στέλεχος της Δικαιοσύνης, τις είχατε δημοσιοποιήσει ποτέ σε ομιλία σας;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: emea.gr


Σχολιάστε εδώ