Στο Δημοτικό Θέατρο θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά

Στο Δημοτικό Θέατρο θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Διαμάντω Μανωλάκου αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να γίνονται πλέον οι συνεδριάσεις με φυσική παρουσία, σε κάποιον μεγάλο χώρο, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος του κορονοϊού.

Είναι απαραίτητη η αμεσότητα στις συνεδριάσεις, γιατί από μακριά και μέσα από τις οθόνες δεν είναι πάντα εφικτός ο διάλογος στο επίπεδο που επιβάλλουν οι διαδικασίες των δημοτικών συμβουλίων.

Να σημειώσουμε ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνονται πλέον διά ζώσης σε αμφιθέατρο ή συνεδριακούς χώρους. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Τάκης Αβραμίδης άρχισε να ψάχνει χώρους στο κέντρο, δίπλα στο δημαρχείο, για να βρει τον κατάλληλο που θα φιλοξενήσει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Έχει ήδη καταλήξει στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, έναν χώρο μεγάλο, απέναντι σχεδόν από το δημαρχείο, με όλες τις υποδομές για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτές τις μέρες γίνονται μετρήσεις στο φουαγιέ, προκειμένου να τοποθετηθούν μικροφωνικές εγκαταστάσεις και καρέκλες και να διαπιστωθεί σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι εφικτό να πραγματοποιούνται εκεί οι συνεδριάσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ