“Έκρηξη” κορονοϊού στις ΗΠΑ – Νέα έκτακτα μέτρα

“Έκρηξη” κορονοϊού στις ΗΠΑ – Νέα έκτακτα μέτρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την Παρασκευή, την τελευταία στιγμή, την αναχώρησή του για το Νιου Τζέρσεϊ όπου επρόκειτο να περάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο την ολοένα κι αυξανόμενη ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του με το Air Force One από τη στρατιωτική βάση Άντριου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, χωρίς καμία εξήγηση, ότι ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δεν θα μεταβεί σε αυτήν την πολιτεία όπου είχε προγραμματίσει να περάσει το Σ/Κ στο θέρετρο γκολφ του στο Μπέντμινστερ.

Η ταχεία αύξηση του ρυθμού των μολύνσεων του νέου κορονοϊού στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ αποτελεί “σοβαρό πρόβλημα”, προειδοποίησε σήμερα ο Άνθονι Φάουτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

“Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές”, επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για τον νέο κορονοϊό του Λευκού Οίκου, αφού λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της χώρας Μάικ Πενς επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την υφιστάμενη κατάσταση.

Ο Αμερικανός επιστήμονας απηύθυνε έκκληση ιδίως στους νέους σχετικά με την ατομική ευθύνη τους, υπογραμμίζοντας πως ζουν σε μια “διασυνδεδεμένη” κοινωνία: «Εάν μολυνθείτε, θα μολύνετε κάποιον άλλο, που θα μολύνει με τη σειρά κάποιον άλλο».

“Και στο τέλος, θα μολύνετε κάποιον ευάλωτο, ίσως μια γιαγιά, έναν παππού, έναν θείο σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ένα παιδί με λευχαιμία”.

Το Τέξας προχώρησε σε κλείσιμο των μπαρ

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ ‘Αμποτ διέταξε σήμερα το κλείσιμο όλων των μπαρ που λαμβάνουν το 51% των ακαθάριστων εσόδων τους από το αλκοόλ, εκτός από το φαγητό σε πακέτο, και τον περιορισμό άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μετά την έξαρση των κρουσμάτων στη μεγάλη αμερικανική πολιτεία του νότου.

Το Τέξας είχε χθες 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό – ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

Με πληροφορίες από το news247.gr


Σχολιάστε εδώ