Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκίνησε σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, όπως και ακτοπλοϊκών εταιρειών για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 23:59.

Για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενώ αυξάνεται και η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια. Ακόμα μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Ενώ για πρώτη φορά προστίθεται ο Nομός Έβρου στο ειδικό  πλαίσιο των δέκα διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι στα 30 εκατ. ευρώ. Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να γίνουν από την 1η Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα που υπάρχουν στο μητρώο παροχών του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.


Σχολιάστε εδώ