Απροστάτευτη η ελληνική ομογένεια στην Αλβανία – Πέρα βρέχει για την κυβέρνηση

Απροστάτευτη η ελληνική ομογένεια στην Αλβανία – Πέρα βρέχει για την κυβέρνηση

Aπογοήτευση αλλά και ανησυχία διακατέχει την ελληνική ομογένεια στην Αλβανία. Τους τελευταίους μήνες έχει να αντιμετωπίσει την προσπάθεια της επίσημης κυβέρνησης να υφαρπάξει (μέσω των απαλλοτριώσεων) την ακίνητη περιουσία της προς… όφελος επιχειρηματιών, προσκείμενων φιλικά στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Και αυτό κατά παράβαση κανονισμών και διατάξεων της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου γίνονται τώρα στόχος και ακραίων εθνικιστικών κύκλων της γειτονικής χώρας.

Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι προπηλακισμοί, συνήθως χωρίς πραγματική αιτία, είναι στην ημερήσια διάταξη. Στόχος των ακραίων κύκλων –τι άλλο;– να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε να πάρουν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Αλβανία. Με απώτερο σκοπό στη συνέχεια να καταπατήσουν και να υφαρπάξουν τις περιουσίες τους.

Στην Αθήνα γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα. Και τι ακριβώς κάνουν; Σχεδόν τίποτα. Παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή προστασία.

Κάποιες γενικόλογες ανακοινώσεις και κάποιες άνευρες εκκλήσεις προς τα Τίρανα για σεβασμό των δικαιωμάτων του Ελληνισμού, αλλά στην πράξη τίποτα. Οι διαδικασίες για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν κανονικά, παρά το γεγονός ότι βασική προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής ομογένειας. Αλλά όταν η ελληνική κυβέρνηση, αντί να φωνάζει, ψιθυρίζει, πώς να την πάρουν σοβαρά στα Τίρανα;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ