Ο Κυριάκος δεν έχει διδαχθεί από την πολιτική πορεία του πατέρα του

Ο Κυριάκος δεν έχει διδαχθεί από την πολιτική πορεία του πατέρα του

Τι ρόλο παίζει ο Αναστασιάδης

-Κάθε στραβοπάτημα στα εθνικά θέματα καταστρέφει καριέρες

Εάν δεν μας ξεγελάει το ένστικτό μας, κάτι έχει αρχίσει να… μυρίζει στις σχέσεις της Αθήνας με τη Λευκωσία. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης να προέρχονται από αδελφά, συντηρητικά κόμματα, όμως φαίνεται ότι και σε επίπεδο νοοτροπίας και θέσεων τους χωρίζει μεγάλη απόσταση.

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που λανθασμένα τη θεωρούν κάποιοι δεξιά, τουλάχιστον στον πυρήνα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, κυριαρχούν οι ανανεωτικές απόψεις της εκσυγχρονιστικής εποχής Σημίτη και της αποτυχημένης διαδόχου κατάστασης του Ποταμιού. Εξάλλου από αυτόν τον θολό χώρο εκπέμπονται όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες οι γνωστές θεωρίες που αποδίδουν την κρίση στα ελληνοτουρκικά όχι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά στον «μαξιμαλισμό» της Αθήνας για το Καστελλόριζο και στο ότι οι Κύπριοι τόλμησαν να εναντιωθούν στην Άγκυρα και να γίνουν μέλος της ΕΕ και να ασκήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους ανακηρύσσο­ντας και οριοθετώντας ΑΟΖ.

Μάλλον λάθος υπολογισμό κάνουν και μάλλον θα βγουν εκτεθειμένοι εάν πείσουν τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει την πορεία στην οποία τον παρασύρουν, όπου ο εχθρός και η απειλή δεν είναι η Τουρκία και ο Ερντογάν, αλλά η Κύπρος και ο Νίκος Αναστασιάδης και όσοι δεν υπέκυψαν, αποδεχόμενοι το Σχέδιο Ανάν.

Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ νέος σε ηλικία και έχει χρόνια μπροστά του για να σπεύσει να δεχθεί όσα πλασάρουν διάφορα περιθωριακά ρετάλια της ανανεωτικής Αριστεράς ως… εμπόρευμα τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς κανείς να το αγοράζει.

Αυτοί είναι που ήθελαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Πακιστάν, αυτοί που θαυμάζουν τον Ερντογάν και δεν έχουν πρόβλημα υποταγής σε μια τουρκική υπερδύναμη, όπως φαίνεται στα μάτια τους… Όμως είναι πολύ νωρίς για να καεί ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα στα εθνικά… Η εμπειρία από την πολιτική πορεία του πατέρα του, Κωσταντίνου Μητσοτάκη, είναι μεγάλο σχολείο και θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διδαχθεί από αυτήν… Κάθε στραβοπάτημα στα εθνικά ζητήματα καταστρέφει καριέρες και η ρετσινιά μένει για πάντα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ